Havrekakor med russin

Den här veckan börjar vi med kakor, va? Och när vi ändå pratar om kakor kan jag ju inte låta bli att tänka på den här lille skitungen...
 
 
Jag gillar inte kakor med russin men jag gillar de här. Vem vet, snart kanske jag är lite wild n crazy och börjar tycka om bröd med russin också. (Nä, nu tar vi det lilla lugna här...) Receptet kommer från Bibbi. 
 
Havrekakor med russin
ungefär 40 st
 
250 g smör
2,5 dl strösocker
1 ägg
2 tsk bakpulver
2,5 dl havregryn
2 dl russin
4,5 dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 200°. Mät upp smöret och låt det ligga framme en stund så att det blir mjukt. Rör sedan smör och socker (gärna med elvisp!) till en jämn smet. Blanda bakpulver och mjöl i en separat skål och rör sedan ner i smeten tillsammans med ägg, havregryn och russin. Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt (och se till att göra lite mellanrum eftersom de flyter ut en del). Tryck till kakorna lite lätt. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: AngelicasVärld

Å så smarrigt - jag som älskar havrekakor!!

2015-06-09 @ 21:17:24
URL: http://angelicasvarld.com/
Postat av: Pernilla

jag har börjat gilla russin i bröd, speciellt vörtbröd. men i kakor... nääeee. där är du nog mer tant än mig. hoho.

2015-06-09 @ 22:25:52
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Robex Lundgren

mums

2015-06-10 @ 00:09:09
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Sara på Vardag.nu

Ere här de e party?

2015-06-10 @ 09:06:53
URL: http://vardag.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0