Biskvier

Jag är inte speciellt bra på att baka (nåja, inte sådana hära pill-kakor i alla fall...) men det är däremot Calles mamma Bibbi. Tråkigt för mig... Inte. De här biskvierna är helt fantastiska, och enligt henne är de inte så krångliga att göra som man kan tro. (Mm. Säkert.)
 
 
Såna hära är ju perfekta att göra några dagar i förväg och sedan förvara i kylen (med lås på burken) tills de ska avnjutas. 
 
Bibbis biskvier
35 st
 
200 g mandelmassa
1 stor äggvita
 
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
50 g smör
1 apelsin, finrivet skal
2 msk citronlikör
ca 200 g mörk choklad till glasering
 
Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassan och äggvitan till en smet i en matberedare. Klicka 35 små rundlar (i storlek med en tiokrona!) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Koka upp grädden och tag bort från värmen. Hacka chokladen och blanda ner i grädden och rör ordentligt tills den smält. Låt svalna tills chokladkrämen är 35° och rör sedan ner smör, apelsinskal och likör. Låt svalna. Klicka ut tryffeln på bottnarna innan den stelnar och ställ sedan i kylen innan de ska doppas i choklad. Smält chokladen över vattenbad och doppa överdelen. Låt kallna och förvara sedan i kylskåp. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Elin

Chokladbiskiver var en av mammas superskills.... Och hemgjorda är så himla mycket godare än delicatofiksvarianten :)

Svar: Visst är det? Men alltså, det är ju SÅ pilligt! Hahaha.
Charlotta Ljungblad

2015-06-24 @ 09:53:17
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: AngelicasVärld

MEn gud va gott...nu vart jag ju sugen på nått sött och vi har INGET hemma...

2015-06-24 @ 20:48:55
URL: http://angelicasvarld.com/
Postat av: Emelie

Åh så gott!

Svar: Ja, de är fantastiskt goda verkligen! Puss!
Charlotta Ljungblad

2015-06-26 @ 07:35:01
URL: http://bonin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0