Pasta med kall tomatröra

Lunch, middag, frukost, ska jag inte baka något? Min hjärna är konstant upptagen av mat. Den här pastan åt vi till lunch igår och jag längtar redan tills nästa gång vi ska äta den. Det är sant. Precis så god är den.
 
 
Receptet hittade jag hos Helena och i sedvanlig ordning har jag ändrat om lite. Längtar tills våra tomater är mogna så vi kan göra det här med egenodlade tomater istället, det kommer bli episkt
 
Pasta med kall tomatröra
4 portioner
 
4 portioner pasta
500 g romanticatomater
1 vitlöksklyfta
0,5 blodgrape, saften
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk mynta
1 paket buffelmozzarella
flingsalt, nymald svartpeppar
tabasco
 
Koka pastan i rikligt med salt och lite olivolja. Halvera tomaterna och lägg i en bunke. Skiva vitlöksklyftan tunt, pressa ner en halv blodgrape och tillsätt honung och olivolja. Plocka bladen från basilikan och myntan och hacka grovt. Salta och peppra. Krama tomatröran med händerna så att allt mosas ihop och göttar till sig. Blanda i pastan och rör runt ordentligt. Riv över mozzarella, ringla över olivolja och toppa med några stänk tabasco (och mer salt och peppar om det behövs).

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Det har later bade jattegott och sa enkelt.Perfekt mat for lata varma sommardagar.
Nu nar vi har sa varmt kanner jag absolut inte for att sta I ett varmt kok och laga mat utan vill ha enkla svala ratter som denna.
Kramar!

2015-07-16 @ 14:06:18
Postat av: AngelicasVärld

Men så mumsigt!

Svar: Tack snälla, det var en bra vecka :=)
Charlotta Ljungblad

2015-07-16 @ 19:04:04
URL: http://angelicasvarld.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0