Marängsviss deluxe

Veckan har börjat med +10 grader och sol (!!) och jag har fått omedelbara vårkänslor. Igår tog jag en lång promenad i Slottsskogen och det var alldeles ljuvligt! Vi slängde ett öga på sälarna och hjärtat slog frivolter pga vår i luften. Att lite sol kan göra en så glad. Hurra! 
 
 
Förutom sol finns det många andra saker som gör mig glad. Som när jag ser folk springa till bussen och de hinner i tid, ett glas gott vin, snittblommor hemma, fred på jorden och marängsviss till exempel. Sistnämnda åt vi till efterrätt på nyår och det kanske inte är en efterrätt för märkvärdighetsministeriet men jag älskar marängsviss och dulce de leche kombinerat med Hirams glömda maräng och allt annat gottigt till det - genialt, säger jag bara. Genialt. (Blygsamt, jag vet!)
 
Marängsviss deluxe
8 portioner
 
1 sats av Hirams glömda maräng, spritsad i portionsstorlek
1 sats vaniljglass
1 burk dulce de leche
färska bär (vi hade blåbär och hallon!)
3 dl lättvispad grädde
chokladsås
 
(Marängen görs ju dagen innan efter receptet som dyker upp om du klickar på länken. Spritsa 8 små portionsmaränger istället för en stor!) Lägg marängen längst ner, toppa med vaniljglass, en klick dulce de leche, vispad grädde, chokladsås och bär. Servera direkt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ninni - Foto & Vardag

Så gott de såg ut!

Svar: TACK! Det var det verkligen!
Charlotta Ljungblad

2015-02-10 @ 11:13:35
URL: http://ninnzan.se/
Postat av: Therése S

Marängsviss är galet gott. Tror aldrig man växer ifrån det.

2015-02-10 @ 13:56:00
URL: http://blogg.femalecurves.se
Postat av: Småstadsfrun

Oh my! Marängswiss är det bästa som finns. Om jag gifter mig ska jag garanterat ha det på menyn.

2015-02-10 @ 15:28:19
URL: http://www.smastadsfrun.se
Postat av: Hanna

Åh, vår!! Var i Stockholm i helgen och det var kallt, kalt och vintrigt, men i London är våren också på väg tack och lov!

Så utbota gott detta verkar. Måste testa Hirams glömda maräng!

2015-02-10 @ 16:45:41
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Desiree

marängsviss och dulce de leche har jag inte provat men det låter onekligen som en lyckad kombination. Denna enkla efterrätt är alltid lika god. Låter underbart med ca 10 grader och sol. Det förstår jag sätter fart på vårkänslorna. Här är soligt och vi ska få kring 7-8 grader imorgon så nog blir det lite vår i luften här också.
Kram!

2015-02-10 @ 20:10:02
Postat av: Kim

Jag har varit på oförskämt bra humör de senaste två veckorna och undrat lite varför. Men sen kom jag på: DAGSLJUS! Eller så är det tanken på Marängsviss.

2015-02-11 @ 14:29:37
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Tyvärr inte fått njuta så mycket av solen men däremot av att det är ljust både till och från jobbet. Vårkänslor it is!

Marängswizz är genialiskt!! Och gott!

Svar: JA! Hur gött är det inte att det är ljust?!
Charlotta Ljungblad

2015-02-11 @ 22:13:14
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Pernilla

när jag träffade jimmy visste inte han vad marängswiss var för någonting och hade aldrig ätit det, helt galet! måste ju vara en av världens bästa efterrätter. undrar om han aldrig blev bjuden på några kalas som barn stackar'n...

Svar: HAHAHAA! VA?! Var det även han som trodde det hette Varda-gnu? Ska jag börja bli orolig?!
Charlotta Ljungblad

2015-02-12 @ 09:01:53
URL: http://chibichibimoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0