Champs-Élysées

I morse var Calle i thaibutiken vid Kungsportsplatsen och gick bananas för ikväll ska vi slå på stort och göra ä-k-t-a pad thai. Kylskåpet är just därför fyllt med (bland annat) mungböngroddar, gul tofu och kinesisk gräslök (och typ två liter fisksås men det är en helt annan historia...). Till efterrätt ska vi äta jordgubbsglass som jag alldeles strax ska börja göra men innan dess? #flamingolördag, såklart!
 
 
Vi slog till på en klassisk Champs-Élysées som enligt PDT-boken är ett klassiskt recept från 1930. Väldigt god!
 
Champs-Élysées
1 drink
 
4 cl cognac, en finare variant
1,5 cl citronjuice
0,5 cl grön chartreuse
0,5 cl sockerlag
ett stänk angostura bitter
 
Skaka med is och häll upp i ett kallt glas. Garnera med citronskal.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Alltså jag vill hem till er och äta glass. Först den goda salt caramel och nu jordgubbsglass,mmmmm. Låter inte fel heller med thaimat.
En riktigt god helg till dig och din Calle. Här blir det Gumbo ikväll.

Svar: Tack detsamma, hoppas att ni hade en superfin helg! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2015-02-21 @ 20:19:14
Postat av: Anonym

Nice :):):)

2015-02-22 @ 10:12:10
Postat av: Robex Lundgren

mums

2015-02-22 @ 10:40:00
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Malin´s Diner

Åh, flott! Det där med drinkar är vi inget bra bra jag och Lars. Blir öl till honom och bubbel till mig, men jag klagar inte ;-)

Kram kram

Svar: Haha, bubbel är ju ALDRIG fel det heller! :=) Kram!
Charlotta Ljungblad

2015-02-22 @ 21:21:59
URL: http://malinsdiner.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0