Sallad med fänkål, morot och blodgrape

Den här salladen kommer lätt bli nya storfavoriten hos oss den här julen/vintern. Hyvlad morot, fänkål och grapefrukt är en GENIAL kombination (så tack Allt om Mat för idén!).  
 
 
Jag skippade honungen i dressingen eftersom grapen var så söt, men har du fått tag på en lite beskare grape är det nog läge att behålla honungen. Smaka dig fram, helt enkelt. 
 
Sallad med fänkål, morot och blodgrape
4 portioner
 
1 fänkålsstånd
2 morötter
1 blodgrape
 
0,5 dl olivolja
2 msk pressad grapefrukt
1 msk vitvinsvinäger
0,5 msk flytande honung
salt, nymald svartpeppar
 
Skiva fänkålen tunt med en vass kniv och hyvla morötterna på längden med en osthyvel. Lägg allt i en stor salladsskål. Skala grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons Kök

Alltså möjligheterna att få härligt goda sallader är nästan på fler vid denna tiden än annars och det tack vare alla goda citrusfrukter som smakar extra gott. Fänkål och grape låter som en väldans trevlig kombination! Vi rörde ihop apelsin, selleri, brysselkål och basilika igår - makalöst gott!

Kramar på dej!

2015-12-02 @ 21:05:48
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Emma -Merakibeauty.se

åh mummss :)

2015-12-02 @ 23:33:30
URL: http://merakibeauty.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0