Odlingsuppdatering

Trots att det har varit relativt kallt de senaste veckorna har det börjat dyka upp lite saker i grönsakslandet. Brysselkålen växer som ogräs, fänkålen har tittat upp och idag skördade vi vår första lilla salladslök. Det är inga mastodontsalladslökar direkt, men tillräckligt för att skörda tyckte vi. Den skivade vi tunt och blandade i den här pastan som vi åt till lunch idag.
 
 
Vinbären hann jag inte göra något med så de hamnade direkt i frysen. Så småningom blir de nog gelé och några bär blir en puré till Clara. Dessutom måste jag nog göra världens godaste vinbärssorbet, tror jag.
 
 
 
Chiliplantorna har blivit som en liten djungel, men tyvärr är det inte speciellt många som är mogna än så länge. Idag kunde vi skörda ynka fyra stycken, och tre av dem hamnade i en inläggning och en liten bit av den gröna hamnade i pastan vi åt till lunch. Den var så stark att det kändes som att det brann i min mun i flera timmar efteråt. Hjälp.
 
 
Salvia har vi i mängder, men tyvärr sitter jag inte på ett enda bra recept med salvia i. Har ni några tips? Gärna vegetariska! Tack!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Bella

Härligt! Salvia är min favoritört faktiskt! Jag brukar koka morötter i bitar till al dente och sen steka i smör, lite honung, massor av hackad salvia, salt och peppar. Ljuvligt tillbehör. Eller potatis på samma sätt fast utan honung och med vitlök istället. Eller till gnocchi! Eller risotto! Jag gillar salvia helt enkelt...

Svar: Gud i himmelriket vad det där låter gott. Dör! Måste prova typ nu direkt.
Charlotta Ljungblad

2015-08-04 @ 13:34:18
Postat av: Liza

Åh, men vad roligt att trädgården har kommit igång med grönsaker! :) Jag önskar att jag hade haft orken att odla mer, än vad jag gjorde iår. Men eftersom att jag och mannen flyttade in nu i oktober förra året, så vill man "bo-in" sig lite. Se vad som kommer upp, under de olika årstider! :)

Vinbär har vi också gott om! Min fästman har gjort både saft och sylt! Halva frysen är full av både röda och svarta vinbär! :)

2015-08-04 @ 20:12:49
URL: http://lizacorneer.se/
Postat av: Anonym

Ravioli med mycket smör som salviabladen nästan friteras i. Italiensk snabbmat när den är som bäst!

2015-08-07 @ 10:09:22
Postat av: Anonym

Ravioli med mycket smör som salviabladen nästan friteras i. Italiensk snabbmat när den är som bäst!

Svar: Tack för tipset!
Charlotta Ljungblad

2015-08-07 @ 10:09:23
Postat av: Therese

Åh , så mycket härligt ni fått fram. Precis som ovanstående skriver så är Salvia underbart i en ravioli, gärna svampfylls, med brynt smör som de får "friteras" i och lite stekt svamp och parmesan till. För längesen testade vi en tzatzikivariant med salviablad istället för gurka. Fräs då vitlöken och salvian innan den blandas med yoghurten, mixa sen. Mycket smakrikt och gott till ugnsrostad potatis.

Svar: Ok, ravioli it is! Det borde man väl kunna göra och frysa in också, eller? Hade ju varit grymt fint att ha på lut i frysen!
Charlotta Ljungblad

2015-08-08 @ 07:58:18
URL: http://delikatesses.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0