Dressade bönor

Jag är inte speciellt påhittig när det kommer till sallder. Ofta blir det någon kylskåpsrensvariant, inte sällan med isbergssallad som bas. Inget fel med det egentligen för jag råkar vara ganska förtjust i ordentligt krispig isbergssallad men det kan ju vara kul med omväxling då och då. Här om dagen kom det ett plötsligt händer det-moment. Bibbi kom hem med en påse blandade färska bönor och jag kom ihåg en übergod bönsallad med dijonsenap som vi åt för några år sedan.
 
 
Receptet kommer från Markus Aujalays kokbok Med mycket grönt. Bra koksbokstipstips, för övrigt! Rekommenderas varmt.
 
Dressade bönor
2 portioner + lite till
 
500 g färska bönor (vi använde vaxbönor, skärbönor och haricot verts)
2 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
salt, nymald svartpeppar
 
Koka bönorna i saltat vatten i några minuter och skölj sedan i iskallt vatten. Låt rinna av och blanda dressingen i en skål. Lägg i bönorna och blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ann-Louise

Enkelt och snabbt recept med få ingredienser. Perfekt!

2015-08-05 @ 09:44:57
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Desiree

Later gott med dessa dressade bonor. Harligt att ni har kunnat skorda sa mycket fran ert gronsaksland. ALlt man odlar sjalv smakar ju sa mycket mer och battre. Svarta vinbar ar svart att hitta har. Nu far vi riktigt varmt nagra dagar har och da ar en sadan har ratt sa perfekt.
Kramar!

2015-08-05 @ 14:10:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0