Getostcheesecake

Efter lunch landade vi i Sverige igen och resten av dagen har jag gjort det som jag absolut inte skulle göra - sovit. Som en sten, dessutom. Flygresan hem gick bra men som jag ser fram emot att inte flyga på ett tag, om vi säger så. När vi kom innanför dörren till vår lägenhet möttes vi av det obligatoriska lagret med damm som numera täcker minsta lilla yta och jag ser fram emot att ha ett färdigt badrum om några dagar. 
 
Foto: Fredrik Samuelsson
 
Nåväl. Slut på evighetslånga semesterinlägg och gnäll om badrum - vad sägs om ett recept? Ok, vi kör på det. Jag råkar nämligen sitta inne på ett riktigt höjdarrecept på en getostcheesecake som vi åt när vi firade vår kompis Malin för några veckor sedan. Perfekt som förrätt eller på buffébordet - går utmärkt att förbereda några dagar innan och plocka fram när det är dags. Recept från Allt om Mat.
 
Getostcheesecake
6 portioner
 
15 saltinerkex
75 g smält smör
3 gelatinblad
2 dl crème fraiche
200 g chèvreost
200 g philadelphiaost
 
fikon
rödlök, finhackad
 
Smula kexen och tillsätt smöret, tryck ut i bottnen av en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält hälften av crème fraichen med chèvreosten i en kastrull och tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Rör philadelphian med resten av crème fraichen. Vispa i chèvreblandningen. Häll upp i formen. Låt stelna i kyl (i minst en timme - jag förberedde min två kvällar innan servering). Garnera med fikon och finhackad rödlök precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kim

Ojoj. Ost alltså. Getost i synnerhet. Mmmm.
Välkomna hem och hoppas ni får rätsida på dygnet snart! kram.

Svar: Tack kompis! Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-09-08 @ 20:25:26
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Mårtensson kök

Usch nej, det där med att inte somna är inte lätt, tvärtom är det väldigt lätt att ge efter för de fallande ögonlocken. Hoppas du snart kommer in i den svenska tiden:)
Getostcheesecake låter också som något som är väldigt lätt att ge efter för, väldigt lätt...

Kram på dej och välkommen hem

Svar: Tack, alltid skönt att komma hem! :=) Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-09-08 @ 20:35:06
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Desiree

Detta är tyvärr inget för mig eftersom jag inte gillar getost alls. Men däremot blir jag helt förförd av Vingar Hill ni var på. WOw vilket ställe! Vilken spännande och god mat! Ett guldkorn. Vilken fin bild på dig och Calle.
Kramar!

Svar: Ja, den restaurangen var FANTASTISK! Gå dit om ni har vägarna förbi!
Charlotta Ljungblad

2014-09-08 @ 21:55:29
Postat av: Pernilla

guuud, vad gott. jag dör!

välkomna hem igen, ser att ni haft det bra och det där med dygnsrytmen får du nog snart ordning på igen. eller så kan du lika gärna fortsätta att ha det lite hipp som happ så du är van i december sen.

är du ledig nån måndag snart? jag känner att gunnebo saknar oss!

Svar: Haha! Ja, jag får köra på det fram tills december nu (och några år framöver, zzZzzz). Beroende på hur länge till jag jobbar så är jag kanske snart ledig en måndag, tjoho! Annars kanske nästa onsdag eller torsdag kan funka? KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-09-08 @ 22:00:54
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Lotta i Två små kök

Välkomna tillbaka! Vilken vacker cheesecake, och första gången jag ser och hör om en med getost. Som någon skrivit innan mig så har även jag svårt för getost. Tror du det skulle funka att byta ut den till brie eller cambozola? Hoppas badrummet snart är klart så ni kan städa bort allt damm!

Kram!

Svar: Jadu, bra fråga! Det borde det väl nästan?! Prova! :=) Det hoppas jag med att det är, badrumsrenovering är ju jättekul - när det är klart, haha. Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-09-08 @ 22:12:27
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Emmy

Jag tycker det är kul att få följa med på resan på ett hörn! Välkomna hem.
Denna cheesecake kan inte vara annat är grym. Kanske med lite honung ringlat på toppen. Mums!

Svar: Åh honung på, att jag inte tänkte på det! Ska lätt prova nästa gång. Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-09-09 @ 02:29:30
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Fröken Dill

Härligt, jag har helt snöat in på getost för tillfället och det här lät ju fullständigt underbart gott! Fikon och getost - mmmmm...
Lyxigt att resa och slippa byggkaoset för en stund. Vet hur det är eftersom vi haft sådant hemma sedan 1 mars... (Badrum+kök+arbetsrum+hall - Phu)

2014-09-09 @ 10:58:44
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Paulina Suonvieri

Herregud vad gott. Skicka lite till mig i Göteborg tack! ;)


//hundredkitchenstories.blogg.se

2014-09-09 @ 15:44:25
URL: http://hundredkitchenstories.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Ojojoj!!! Men jag vet inte om jag vågar laga denna. Min man påstår nämligen att jag är besatt av getost just nu ;-)

Svar: Hahaha! Men du, det är ett helt ok beroende tycker jag! :=) Ha en fin vecka!
Charlotta Ljungblad

2014-09-09 @ 21:28:29
URL: http://nybergsmat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0