Mormors saffransbullar med apelsin

Jag längtar efter december. Inte julafton i sig utan snarare tiden innan när man äter pepparkakor, köper ilexkvistar till förbannelse, längtar efter mammas lussebullar, köper hem en julgran (!!!) och tittar på Grinchen (OBS den tecknade originalversionen) flera gånger om. Eftersom vi väntar bebis som ska komma någon-gång-när-det-behagar men mest troligt i början av december tänker jag att det är ok att börja med julen l-i-t-e tidigare än vad jag brukar, så jag siktar på, tja, mitten av november.
 
 
Men, för att vara säker på att vissa recept fortfarande, eh, fungerar provbakade jag mormors saffransbullar med apelsin för några dagar sedan. Herr. E. Gud, säger jag bara. Receptet hittar ni här. Om ni tycker det är för tidigt med saffransbullar så är det bäst att ni skriver ut receptet och sätter på kylskåpsdörren så att ni absolut inte glömmer att baka de här små godingarna när det väl är dags. Deal?

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Småstadsfrun

Åh jesus där uppe i himlen vad gott! Här är en till som toklängtar till december. Den 24e kan jag vara utan, det är tiden innan jag vill åt!

Svar: Men precis, det är ju så det är! Bästa tiden är tiden fram till julafton :=)
Charlotta Ljungblad

2014-10-14 @ 21:44:54
URL: http://www.smastadsfrun.se/
Postat av: Emma Z

Guuuuuud vad goooot!!!!!!!

Svar: Indeed so! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-10-15 @ 13:25:23
Postat av: Miss Marie

Här i England är julkommersen i gång redan, så jag hänger på den, alltid bra att ha något att skylla på! ;) Älskar julen, så för mig får den gärna börja tidigt!

Svar: Ja, den börjar komma igång här med, hurra! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-10-15 @ 14:45:03
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Edith

Jag har köpt hem både till lussebullar och vörtbröd. Dessutom har några adventsljustakar följt med mig hem. Och jag har spanat in julgranspynt. Och julgransslingor. Och jag har beställt julgardiner till huset. Och så har jag norpat åt mig farmors gamla pappklockor i rött. Och en gammal julbonad behövde också nytt hem. Och så har jag letat rätt på julgransduken som farmor broderat. Grötriset väntar i skafferiet. Väntar på att det ska bli helg. Typ om två dagar. :-) Det är aldrig för tidigt.

Svar: Åh guuud, vörtbröd, det hade jag alldeles glömt av! SÅ GOTT!!!
Charlotta Ljungblad

2014-10-15 @ 19:48:20
URL: http://www.tantedith.se
Postat av: Edith

Åh. Jag glömde. Jag har börjat bygga upp den ultimata julspellistan på Spotify. :-) Puss!

Svar: Hahaha! Hurra!!!! Finns det något bättre än julen?!
Charlotta Ljungblad

2014-10-15 @ 20:03:31
URL: http://www.tantedith.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0