Slaw med morötter och rotselleri

Temperaturen börjar krypa uppåt, solen skiner och Göteborg visar sig från sin bästa sida! Tänk om alla dagar kunde vara såhär. Mitt hjärta slår lite extra snabbt när jag tänker på att våren är på väg. Picknick i trädgårdsföreningen, uteservingar, promenad vid Delsjön, att läsa bok på en filt i gräset, sitta på trädäcket på landet och titta på båtarna som åker förbi, häng vid Röda Sten... Håll ut, vi är snart där.
 
 
I helgen bjöd min mamma på mat inspirerad av Jamie Oliver, en focaccia (recept hittar ni här) fylld med en röra på finhackade tomater, kapris, ugnsrostad paprika och cornichons. Till det hade vi en rotsellerisallad, lite slaw-ig i sin konsistens, som var väldigt, väldigt god. Rotselleri använder vi lite då och då men att ha den i sallad, det har vi inte provat förrän nu.
 
Slaw med morötter och rotselleri
4 portioner
 
450 g morötter, skalade
350 g rotselleri, skalad
1 citron, juicen
6 msk majonnäs
3 msk dijonsenap
3 msk slätbladig persilja, finhackad
salt, nymald svartpeppar
 
Riv morötter och rotsellerin. Lägg i en skål och pressa över citronsaften. Blanda majonnäs, senap och persilja i en separat skål och blanda sedan med grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pernilla

och utelunch på Gunnebo!!!

Svar: Men såklart! Hur kunde jag glömma den?!?!
Charlotta Ljungblad

2014-03-11 @ 12:53:44
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Fröken Dill

Härligt soligt idag! Äntligen!!! (Att det ska snöa igen inom en vecka glömmer vi just nu...).
Jag är SVÅR på rotselleri. De egna plantorna som ska ge goda knölar i höst är nu ca 2 cm höga. Slawer av olika slag är alltid så gott. J kom hem med en färdigköpt häromdagen (vi har ju inget kök för tillfället). Den var god, men de hemmagjorda är ännu godare!

2014-03-11 @ 17:59:48
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Kim

Jag blir en annan människa det här kommande halvåret (känns det som), det är så jäkla gööööött.
Och vad som jag börjat tycka är jäkligt gött det senaste är faktiskt rotselleri. Fattade inte grejen med den innan, men nu så, nu fattar jag.

2014-03-11 @ 20:19:19
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Desiree

Jag provade att göra Jonas Crambys äppel slaw för första gången igår. Riktigt god blev den. Vi invigde altanen med southern style BBQ grillparty och gjorde smoked grilled pulled pork med äppel slaw till. Gott! Denna slaw ser också riktigt god ut. Blir till att prova till nästa grill party.

Svar: GUD, vad härligt det låter!
Charlotta Ljungblad

2014-03-11 @ 21:41:13
Postat av: Nina

Å, våren! Den har ju äntligen visat sitt efterlängtade tryne även här i Skåne och hela helgen sprang jag runt som en kalv på grönbete. Älskade sol!!

Svar: JAAA! Hurra!
Charlotta Ljungblad

2014-03-11 @ 22:29:16
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: lenaiwales

Bra variant på coleslaw. Gillar rotselleri.

Svar: Jag med!
Charlotta Ljungblad

2014-03-12 @ 10:30:59
URL: http://lenaiwales.wordpress.com/
Postat av: karin - trattoria

Det är TUR att vi snart är där, orkar inte med en dag till med vantar, tjock jacka och iskall toalett (oisolerat golv)...

Svar: Håll ut, kompis! Och krya på dig, läste att du är sjuk!
Charlotta Ljungblad

2014-03-12 @ 16:13:29
URL: http://www.trattoria.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0