Första veckan i mars åt vi...

Den här veckan har vi satsat på att rensa i både kylskåp och frys och tänk, vilka skatter man kan hitta där inne ibland... Man kommer långt i matplaneringen genom att bara leta i kylskåpet så vi har vi knappt behövt gå till affären den här veckan. Mental high-five på det!
 
Pasta med savoykål och pinjenötter.
 
I måndags jobbade Calle sin första dag på nya jobbet och jag, som var hemma och snörvlade, fixade mat. Vi hade ett savoykålshuvud i kylen så jag passade på att göra en av våra favoritpastarätter med kål, pinjenötter, gul lök och en skvätt grädde. Vi toppade såklart med ett stort lass parmesanost.
 
I tisdags slängde vi ihop en pastasallad på nolltid. Purjolök och feta hade vi i kylskåpet, tomater (jag vet att det är meningslöst att köpa tomater just nu pga icke-existerande smak men jag kunde inte låta bli) och pesto köpte jag. Istället för crème fraiche gjorde vi ett kylskåpsrens och hittade kesella och yoghurt som vi blandade i. Smakar såklart bäst med stora mängder tabasco (eller annan valfri stark sås) till.
 
I onsdags var vi bjudna på middag hos våra vänner Magnus och Sara och de bjöd på en alldeles ljuvlig öppen lasagne med mandelpesto. Misstänker att receptet kommer från Lotta Lundgren och det här ska vi helt klart göra hemma någon gång snart.
 
Potatisbullar med panko.
 
I torsdags hittade jag ett gäng potatisar och en massa halvtomma förpackningar med matlagningsgrädde i kylskåpet så jag rullade bullar (de här är grymt goda!), stekte lök och gjorde brunsås. På de potatisar som blev kvar gjorde jag potatisbullar och hade därmed veckans godaste lunch med mig till jobbet dagen efter.
 
I fredags åkte vi mot Skåne efter jobbet och eftersom alla syskonen (med barn) var hemma samtidigt var det gående bord och stående gäster, som det brukar vara. Mamma hade lagat en riktig klassiker - en gratäng med bland annat ris, champinjoner och sparris, som vi åt med en god sallad till. 
 
Fylld foccacia.
 
I lördags var det kalas för mig pappa och min svåger som båda fyller år snart. Det bjöds på foccacia fylld med en röra på tomater, cornichons, paprika, kapris och soltorkade tomater och till det hade vi en rotselleri-slaw som var alldeles ljuvlig. Återkommer med recept! Till efterrätt hade mamma gjort en ruskigt god lingonpannacotta som vi åt med havreflarn.
 
Idag är det söndag och vi kom hem till Göteborg för några timmar sedan. Varken jag eller Calle var så sugna på att göra middag när vi kom hem så idag har vi festat till det med färdig falafel från frysen tillsammans med pitabröd, grönsaker och tomatsalsa. Perfekt uppladdning inför veckans avsnitt av min favoritserie just nu - Lilyhammer.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sara på Vardag.nu

De där veckorna när man fyllt upp skåpen så pass att man inte behöver handla, då känner man sig rik! I alla fall jag :p Sen att det inte händer så ofta, det är en annan femma... Ha en skön vecka! :)

Svar: Haha, visst gör man? Fin känsla, det där! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-03-10 @ 08:27:26
URL: http://vardag.nu/
Postat av: Therése S

Mycket gott ni gör där hemma.
Jag måste bli bättre på det.

Svar: Tac, kusin! Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-03-10 @ 10:13:52
URL: http://blogg.thereses.se
Postat av: Hanna

Mental high five på det helt klart! Jag försöker också rensa ut mellan varven och bara köpa lite kompletteringsprodukter.

Låter som en god vecka!

2014-03-10 @ 12:28:12
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Anonym

Men hur skön är inte den känslan, när man varken behöver skriva handlelista, handla efter den och på samma gång ta tillvara på det man har hemma utan att behöva kasta något?! Att sen bli bjuden på en massa gotter också gör ju verkligen ingenting sämre:)

Hoppas ni får en finfin vecka,
kramar

Svar: Verkligen! Och tack detsamma! Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-03-10 @ 16:57:43
Postat av: Lotta i Två små kök

Kul med en summering så här! Vilken massa gott! Pastan! Potatisbullarna! Fylld foccacia! Man behöver verkligen inte göra det särskilt svårt för sig för att kunna njuta av bra och god mat...

Lilyhammer, är det serien om maffiatyper som hamnat i Norge? Låter som ett något udda upplägg men om du säger det så ska jag kasta ett getöga!

Kram!

Svar: JA, precis! Udda upplägg kan man lugnt säga men den är så jääävla rolig, du måste kolla!
Charlotta Ljungblad

2014-03-12 @ 15:15:45
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0