Bröd med äpple och hasselnötter

En sak jag verkligen försöker bli bättre på är att baka bröd. Det har gått lite upp och ner med det för oftast äter jag knäckebröd och det tycker jag att det finns riktiga goda varianter av i affären (Leksands brungräddade är min favorit!) men om jag är sugen på något mjukt bröd bakar jag nästan alltid en variant av filmjölkslimpa.
 
 
I helgen fick jag ett recept av Malins mamma och till skillnad från det jag brukar baka innehåller den här varianten hasselnötter och rivet äpple. Hjälp, vad gott! I originalreceptet ska det vara russin i degen men det hade inte jag hemma så jag tillsatte chiafrön istället.
 
Bröd med äpple och hasselnötter
1 limpa
 
2,5 dl dinkelmjöl, fullkorn
2,5 dl dinkelmjöl, siktat
2 dl fiberhavregryn
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 dl linfrön, krossade
0,5 dl chiafrön
1 dl hackade hasselnötter
4 dl yoghurt eller filmjölk
2 msk flytande honung
1 stort rivet äpple
 
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt yoghurt, rivet äpple och honung och blanda till en jämn smet. Fyll en (smord) avlång bakform med degen och grädda i nedersta delen av ugnen i ungefär en timme. (Jag brukar lägga på lite folie efter 45 minuter så att inte brödet blir bränt på toppen!)

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Moma

Trodde det först var min egen text, knäckefantast som jag är släpar jag mitt knäcke jorden över dit där inget knäcke finns :-)

Hasselnötter i bröd är ruggigt gott, det här ska jag bokmärka till nästa brödbak!

Svar: Hahahaa, jag MED! Som tur är finns ju Wasa lite överallt i USA nu, men Leksands har jag tyvärr inte sett någonstans ännu. Välkommen hem!
Charlotta Ljungblad

2014-03-20 @ 20:23:35
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Kim

Jag slukade igår kväll en hel sån där rund knäckeskiva av Leksands dinkelknäcke. Med smör. Älskar knäcke.

Jag har blivit värsta brödbakaren det senaste, mest förvånad är jag själv...
Trevlig helg och tack för i onsdags!

Svar: Knäcke är livet, som jag brukar säga. Tack själv, kompis!
Charlotta Ljungblad

2014-03-21 @ 08:42:52
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag äter nästan bara knäcke. Min favorit är Ryvitas röda. Men ibland är det galet gott med en skiva nybakat bröd.

Svar: Knäcke är ju typ det godaste man kan äta i brödväg, mmm.
Charlotta Ljungblad

2014-03-30 @ 22:14:04
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0