Smulig rabarberpaj

Sist jag var hos mamma och pappa i Skåne plockade jag på mig rabarber som jag sedan frös in i portionspåsar som jag kan plocka fram när rabarbersuget slår till. Var och varannan dag, vill säga. Helst äter jag rabarber direkt från trädgården och doppar i lite socker, men när de har varit frysta är det allra bäst att göra en paj.
 
 
Den här varianten med det smuliga täcket tycker jag allra mest om, och bäst blir den om man serverar den lite ljummen med massor av vaniljsås. 
 
Smulig rabarberpaj
1 Charlotta-portion 4 portioner
 
500 g rabarber
0,5 msk potatismjöl
1 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel
4 msk strösocker
 
1,5 dl fiberhavregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl råsocker
125 g smör
 
Sätt ugnen på 220°, skär rabarbern i skivor. Blanda med potatismjöl, kanel, kardemumma och socker i en ugnsfast (smord!) form. Blanda fiberhavregryn, vetemjöl och socker i en bunke, lägg i smöret skuret i mindre bitar och arbeta ihop till en smulig massa. Smula degen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15-20 minuter.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

GGGOOOOTT!!!!! :):)):):)

2014-06-25 @ 17:36:48
Postat av: Desiree

Alltid en god favorit med smulpaj. Blir aldrig fel. Tycker om att blanda rabarber och jordgubbar.

2014-06-25 @ 21:25:51
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Mycket smul och mycket sås ska det vara!!

2014-06-25 @ 22:40:29
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Plommonet

Har du prövat att göra rabarberkräm på frysta rabarber? också en tiopoängare! :)

2014-06-26 @ 09:42:05
URL: http://mormorsplommonmarmelad.nlogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0