Mangomousse med passionsfrukt

Jag är svag för det mesta i mousseväg, och den här senaste varianten med mango och passionsfrukt bjöd Bibbi på för några helger sedan. Jag åt en jätteportion, och tråkigt nog blev det en över som jag kunde äta dagen efter. Verkligen jättetråkigt.
 
 
Mangomousse med passionsfrukt
4 portioner (recept från Amelia)
 
1 vaniljstång
1 dl vatten
2 dl socker
2,5 gelatinblad
400 g mango i tärningar
2 dl vispgrädde
3 msk pressad citronsaft
4-6 passionsfrukter
 
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vattnet med vaniljstång, frön och socker i en kastrull och rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången och låt lagen svalna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter och mixa mango med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en kastrull. Rör ner gelatinblandningen i mangomixen och vänd ner grädden. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Gröp ur passionsfrukterna och fördela kärnorna över mangomoussen. Servera direkt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Men usch ja, visst är det jobbigt med rester i kylen, oerhört trist:)
Vi gjorde en rå mangopannacotta för ett tag sedan, jisses så god den var. Men passionsfrukt alltså, det höjer det hela hur säkert som helst!

Kramar

2014-06-17 @ 21:04:45
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: meh.blo.gg

Har en mango som ligger och väntar på att bli något gott. Kanske skulle testa detta

2014-06-17 @ 23:18:29
URL: http://meh.blo.gg/
Postat av: Josefine

ÅHHHHHHH gud vad det låter gott!!! Det ska jag göra så fort köket är klart. Ska då tänka på att inte bjuda någon på det utan ta allt själv.

2014-06-18 @ 10:24:46
URL: http://djungeltrumman.se/tuffastavalla
Postat av: Sara

Ohåj, en såndär kunde få bli över och hoppa in i mitt kylskåp också känner jag...

2014-06-18 @ 21:35:49
URL: http://vardag.nu
Postat av: Hanna

Slurp!!

2014-06-20 @ 14:03:01
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Emmy

Åh... såna där rester är verkligen jättejobbiga. Jättetråkiga att behöva äta upp. Men någon måste ju offra sig. Ring mig nästa gång!

2014-06-26 @ 20:18:43
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0