Grilla vegetariskt

Idag är första dagen på min semester och när det vankas semester vankas det grill. Här kommer ett gäng saker ni kan slänga på grillen om ni, precis som jag, föredrar grönsaker framför en blodig stek:
 
 
Vegetariska grillspett, det bästa jag vet att lägga på grillen. Oftast gör jag spetten med paprika, champinjoner och gul lök. Skiva grönsakerna och lägg i en plastpåse med någon egenpåhittad marinad någon timme innan du ska grilla, trä på spett och grilla några minuter.
 
 
Marinerad fetaost, alltså. Så gott! Köp en riktigt fin fetaost, brassa på med färska örter, svartpeppar och citronzest, lägg i ett folieparket och grilla tills den är varm och alldeles mjuk. 
 
 
Marinerad tofu. Se till att köpa den fasta varianten, den andra trillar i sär minuten du ens tänker på att vända den. Den här varianten med chimichurri är min favorit och receptet kommer från Ann-Louise!
 
 
Portabellosvamp fylld med nästan vad som helst. Oftast äter jag den precis som den är och lägger på en klick kryddsmör precis innan servering men den här svampen är god med nästan vad som helst! På bilden ovan - getost och purjolök.
 
Har ni några vegetariska favoriter ni brukar grilla? Berätta - jag tar tacksamt emot både tips och recept! Nu ska jag till Mölndal och hälsa på mina föräldrar och Isbjörnen som är på besök. Ha en fin vecka!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman

Så skönt med semester! Har ett tag kvar :/ maten såg supergod ut

2014-06-30 @ 19:20:18
URL: http://ninnzan.se/
Postat av: Ann Sofi Matsafari

Åh grillat!Spett med grönskaer gillar jag och fetost! hur kan man leva utan den? Jäkla skitväder! Här regnar det ju hela tiden så grillen har stått orörd alldeles för länge!

2014-06-30 @ 20:21:02
URL: http://matsafari.nu
Postat av: Sara på Vardag.nu

Grillad purjolök är så gott så jag dör lite. Oväntat.

2014-06-30 @ 22:20:15
URL: http://vardag.nu
Postat av: bella

åh gott! högt upp på min lista står förutom det du nämnt; majskolvar, äpple, färskpotatis, aubergine och zucchini!

2014-07-01 @ 00:10:07
URL: http://haysfoodtruck.se
Postat av: Fröken Dill

Även om man äter kött kan man inte få nog av vegetariska grilltips. Halloumi är ju alltid rätt och fetaosttipset lät spännande! Annars gillar jag att marinera grön- och rotsaker innan grillning och rostade cashewnötter strösslade över den färdiga rätten ger trevlig knaprighet.Sötpotatis har jag inte ätit många gånger, men min syrra brukar grilla den och servera med getostsås - underbart!

2014-07-01 @ 09:57:21
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Mårtensson kök

Fetaosten blir ju så vansinnigt god när man grillar det, bästa paketen ever! Vi slänger mycket hellre fisk än kött på vår lilla fisgrill, och grönsaker till det i massor.
Hoppas du har en kanoners semester,
kraaaaaaamar!

2014-07-01 @ 21:51:53
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Najs med semester. Jag har några dagars jobb kvar innan det är min tur.
Känns som det grillas med grönt, iaf som ett komplement till köttbiten. Gärna majs med ett gott kryddsmör till. Mmmm.....

2014-07-01 @ 22:02:01
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Desiree

Gillar att grilla aubergine och squash. Gott att grilla som de är men också goda att skiva och doppa i lite uppvispat ägg och sedan vända i riven parmesan. Sedan lägger man dem bara på grillen. Mums!

Svar: Gud, vad gott det låter. Tack för tipset!
Charlotta Ljungblad

2014-07-02 @ 10:40:51
Postat av: Emmy

Sommaren är till för att grilla så mycket att man längtar efter kokt mat när hösten kommer :-) Jag har en favorit bland grillspetten med paprika, squash och halloumi. Och färsk majs är ju löjligt gott att grilla. Och ost i paket med andra godsaker, gärna lite oväntade kombinationer som feta med asiatiska smaker eller camembert eller getost med jordgubbar.

2014-07-08 @ 23:40:30
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0