Tiny fork

DET HÄR MÅSTE JAG GÖRA NÄR JAG KOMMER HEM tänkte jag minst tio gånger när noggrant studerade menyn på den lilla restaurangen Tiny Fork på södra delen av Manhattan. Vi gled av en händelse in där för att äta lunch och hittade en riktig pärla som jag vill återvända till. Typ nu.
 
 
Men alltså, bara det att göra caesarsallad på grönkål istället för romansallad. GENIALT. Om ändå grönkålssäsongen kunde vara lite längre i Sverige. Jag brukar göra min casesardressing med rapsolja, äggula, dijonsenap, riven vitlök, vitvinsvinäger och lite citronsaft. Och nymald svartpeppar och en gnutta salt, såklart. En bunte grönkål, massor med dressing, krutonger, ett stort lass parmesanost och du är i hamn.
 
 
Corn on the cob aka majskolv är något jag nästan alltid äter med en klick smör och havssalt. Oj, vad tråkigt, när det finns den här varianten med majonnäs, lime, adobokrydda och mexikansk cojita-ost. Är det svårt att hitta adobokrydda eller cojitaost kan man ju säkert ersätta med precis vad som helst som man gillar. Jag ska prova med vår mexikanska kryddblandning och parmesanost, tänkte jag.
 
 
Nästan bäst av allt? Den varma cidern med kanelstång, hela nejlikor och en skvätt bourbon. Värmer gott när man vandrar omkring i valfri, iskall del av världen och det känns som att benen ska ramla av när som helst. Det kommer vara vinter i flera månader till (nåja, nästan i alla fall) så det finns ingen ursäkt att inte prova det här. Ok?

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Helena

Bra tips! Ligger i kvarteren där jag ska bo när jag och maken besöker NY i april.

Svar: Tjoho, vad bra! Gå dit!
Charlotta Ljungblad

2014-01-30 @ 22:53:34
URL: http://helenasmat.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Mm, en Caesar på grönkål är ju genialt! Och typ kalkon istället för kyckling om man nu äter det till. Och rivna äpplen eller typ russin. Och krutonger på vört, haha! Juuuul! :D

Svar: Hahahaha! Och cheddar eller stilton till, såklart!
Charlotta Ljungblad

2014-01-31 @ 16:46:37
URL: http://vardag.nu
Postat av: Desiree

Cesar sallad på grönkål låter supergott och genialt. Så mycket godare och bättre än med romansallad. Det ska jag ta och testa. Den varma cidern lät ju ljuvligt god den med.
Ha en fin söndag.

Svar: Ja, den cidern går inte av för hackor! Perfekt för lite kallare dagar! mmm.
Charlotta Ljungblad

2014-02-02 @ 12:48:44
Postat av: Helena / Bara en kaka till

Grönkål är ju verkligen vrålinne, och det låter ju som en toppenidé att ha det i caesarsallad. Så länge jag får mycket parmesan är jag nöjd. ;-) Den där varma äppelcidern låter ju himlans god!

Svar: Haha, samma här. Massor med parmesan och jag är såld!
Charlotta Ljungblad

2014-02-02 @ 19:59:08
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Elin

Grönkålsceasar, fab idé! Helt klart bokmärkt för framtiden då jag springer på grönkål, parmesan och sardeller :)

Svar: Visst är det?! Genialt!
Charlotta Ljungblad

2014-02-03 @ 03:57:18
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: tina

Åh, pax för dom två sista!

Svar: :=D
Charlotta Ljungblad

2014-02-03 @ 16:15:34
URL: http://www.pickipicki.se
Postat av: Emmy

Grönkål som sallad är verkligen underskattat. I en caesarsallad måste det passa kanon! Verkar vara ett coolt och annorlunda ställe med en massa godsaker. Kul med idéer att ta med hem till sitt egna kök.

Svar: Ja, det är det bästa med att resa, tycker jag - all inspiration!
Charlotta Ljungblad

2014-02-04 @ 08:55:48
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Hanna

Men vilket kanonställe! Förstår att du längtar tillbaka! Stor kram

2014-02-04 @ 11:59:45
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0