Chokladbollar, helt vanliga

Idag mötte jag upp Pernilla och Offen på Ica Focus för att leta orgeat syrup (vilket vi inte hittade) och cream of tartar (någon som vet vad man har det till?) och jag passade på att handla ingredienser så vi kunde göra chokladbollar när vi kom hem. Inga sötade-med-agave-och-nyttiga-chokladbollar utan klassiska, hederliga med massor av smör, kakao och havregryn.
 
Nä, hörni, nu ska jag packa ihop mig, leta upp mitt pass och vänta in Malin som snart kommer hit. Flyget går imorgon förmiddag och vi landar på JFK vid 16-tiden. Hörs från Brooklyn!
 
 
Receptet fick vi för övrigt googla fram (skandal...) men för framtida baktillfälle kommer här en variant:
 
Chokladbollar
många nog...
 
100 g ekologiskt smör
1,5 dl socker
3 msk kakao
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 msk vatten
5 dl fiberhavregryn
1-2 msk espresso
pärlsocker till garnering
 
Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljpulver och fibergavregryn. Forma runda (ganska små) bollar, rulla i pärlsocker och ställ kallt en liten stund innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lotta i Två små kök

Alldeles vanliga låter bra. Annars kan jag lika gärna vara utan :-) Fast mina alldeles vanliga har kokosflingor på kroppen, inte pärlsocker!

Ha det toppen i Brooklyn - jag är så jäkla avis. Tänker mig att besöka NY i höst när Central Park sprakar i höstens färger.

Kram!

Svar: Ja, kokos är det kanske man ska ha? Vi hade ingen kokos hemma så det blev lite vi-tager-vad-vi-haver :=) Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-01-22 @ 19:14:17
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Desiree

Det var minsann inte igår man åt sådana här. Ni får ha en underbar resa och tid i NY även om det även där är långt till våren. Hoppas att snön inte ställer till det under resans gång. Sköt om dig och njut. Ser fram emot dina bilder när du kommer hem och få höra om alla spännande påhitt i NY.
Kram!

Svar: Tack! Min kompis Alex berättade precis att det snöat hela dagen igår, hu! Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-01-22 @ 21:14:03
Postat av: Mårtensson kök

Jamen det var väl ett väldans farande på er:) (hoppas du hör ironin i våra röster:))
Vanliga bollar är väl hur gottigt som helst, fasiken om det inte ska bakas till helgen...

Ha det gött over there,
kramar

Svar: Hahahaha! Jag hörde ironin :=) Kram! Och tack!
Charlotta Ljungblad

2014-01-22 @ 21:59:40
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Therese

När jag läste sommelier lärde vi oss att Cream of tartar är vinsten. Man använde det till inläggningar som konserveringsmedel, i maräng för mer fluff( idag har vi typ citron i istället, sen hade man det med bikarbonat ( idag har vi ju bakpulver ) sååå det är nog inget som används om man inte vet vad det ska vara till.
Ha en fab resa! KRAM

Svar: Tack, kompis!!
Charlotta Ljungblad

2014-01-22 @ 22:47:10
URL: http://delikatesses.se
Postat av: Kim

MÄH! Det är ju fiberhavregryn i! Värsta nyttigt ju! ;) #fitspo
Jag måste också alltid googla klassikerna. Typ smulpaj.

Svar: Hahaha! Sant ju! Ouch.
Charlotta Ljungblad

2014-01-22 @ 22:48:13
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Åsa

Såklart det ska vara pärlsocker på! Och kaffet, det var nog där ingången till mitt kaffedrickande låg ;-)

No sleep till Brooklyn! *stampar takten till Beastie Boys och flyger med dig i tanken*
Have fun!!

2014-01-23 @ 14:09:02
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/
Postat av: Pernilla

Hur många chokladbollar åt jag? 50? 100? Orkade inte ens nån kvällskaka... Nu kan jag inte skriva mer för batteriet i telefonen är snart slut. Tänk om man ändå hade en laddare... Hohoho. Skoja!

2014-01-23 @ 21:24:23
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: catta

Nu är jag inte först, men fibrer? I snask? Nädu.

Svar: Hahahaha! Äsch då, jäkla skit. Nästa gång blir det VANLIGA havregryn! :=D
Charlotta Ljungblad

2014-01-23 @ 21:47:47
Postat av: sofie mumsfillibaba

Vanliga är bra!
Hade tänkt göra sådana till fredagsfika men blev en sockerkaka. Kanske rullar lite i helgen.
Ha en underbar resa!

2014-01-23 @ 21:57:28
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Föredrar kokos och fibergryn blir det för det är det som finns hemma...:)

2014-01-23 @ 21:58:15
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Hanna

Ja, cream of tartar är vinsten, här finns det överallt så säg till om jag ska langa. Används mest i småkakor och maränger (som Therese också påpekade).

Ha en FAB resa!! Kram kram

2014-01-24 @ 12:27:32
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Emmy

Jag struntar i vilken sorts chokladbollar det är bara de är goda. Det är det viktigaste, alltid. Fast gör vi "nyttigare" chokladbollar kan barnen få trycka i sig fler och utan att de far runt som speedade galningar. Höga på socker.
Ha en alldeles underbar resa! Kraaam.

2014-01-24 @ 21:34:47
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Nina

Haha, chokladbollar! Har varit sugen på det hela veckan och köpte ingredienser i måndags. Har försökt sälja in idéen till Edvard men han säger bara "ja, jag vill hjälpa till. Sen, mamma." För det känns som en grej man ska göra med sitt barn och inte ställa sig med när man har nattat. Men i eftermiddag minsann ska jag nog lyckas få med honom på tåget... Ha en underbar resa! Kram

2014-01-25 @ 13:53:08
URL: http://denvassastekniven.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0