Center Bar blues

Igår kväll lämnade vi New York, i morse vaknade jag i Amsterdam och i förmiddags kom vi innanför dörren här hemma. Trötta, onekligen, för efter tre timmar av nehej-då-somnade-benet-i-den-här-sovställningen-OCKSÅ beslutade jag mig för att hålla mig vaken resten av resan. Semesterbluesen gjorde sig påmind samtidigt som vi lämnade Brooklyn och på grund av diverse anledningar som jag inte orkar eller vill gå in på känns livet här hemma just nu lite sådär.
 
 
Någon frågade mig hur många gånger jag har varit i New York, men ska jag vara ärlig har jag ingen aning. Jag har helt enkelt tappat räkningen. Andra frågar om vi inte ska flytta dit men mitt bestämda svar på det är nej. Aldrig i livet. Jag har gjort den där grejen redan, och trots att både jag och Calle älskar att komma dit skulle jag aldrig någonsin byta ut det vi har här hemma mot det som finns där. Dessutom - om vi ska vara ärliga - är vi inte så bra på att verkligen använda staden. Vi sitter mest hemma hos våra vänner och dricker vin, äter ost och pratar om livet, och de gånger vi gör något håller vi oss oftast i området där vi bor eftersom utbudet där är precis lika bra som på Manhattan. Ja, ni hör ju sjävla.
 
 
Men - hör och häpna - för några dagar sedan tog vi med oss våra vänner till Manhattan för att rulla hatt på vårt sätt, vilket oftast innebär en runda på The Met och promenad i Central Park. Adam tog med oss till en bar jag aldrig varit på, en gömd liten pärla vid Columbus Circle vid sydvästra hörnet av Central Park. Inte det billigaste stället direkt men drinkarna var väldigt, väldigt goda (jag drack päronbellini) och de små rätterna som de hade på menyn var riktigt bra. Jag åt en finare variant av klassikern grilled cheese med tjocka skivor smält italiensk ost och svart tryffel, och vid sidan av fick man en liten skål med fikonmarmelad som bröt av fint mot osten. Tycker ni om tryffel? För mig är det något som pendlar mellan att vara ljuvligt och -i för stora mängder - vidrigt, men i den här varianten fungerade det alldeles perfekt. Har ni vägarna förbi hittar ni hemsida och kontaktuppgifter här. (Och, hörni, det här stället är värt ett besök nästan enbart för den fina utsikten!)

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sara på Vardag.nu

Tryffel smakar lite fot, fast inte bra fot som mögelost utan dålig fot. Men jag kanske inte fått en riktigt bra rätt serverad till mig heller... Kram! :)

2014-01-29 @ 18:49:29
URL: http://vardag.nu
Postat av: Desiree

Välkommna hem. Känner igen den där känslan av semester blues. Det blir lite av en dipp då man plötsligt går från massor av kul och slängs in i sin egen vardag igen. Iallafall brukar jag känna så även om jag också ofta känner att det är väldigt skönt att komma hem. En mix av blandade känslor. Tillsammans med en lång resa, jet lag och inte ha sovit på något dygn så känner man sig rätt förvirrad och omtumlad första dygnet hemma. Låter dock som ni haft det riktigt bra och gott på alla sätt.Jag ser fram emot att få höra mer om er resa.
Ni har det bästa av båda världar som kan åka till NY ofta då ni har goda vänner där så varför lämna det ni älskar hemma när man kan få båda.
Jag hoppas att livet snart känns lite mer uppåt igen.
Kram på dig.

2014-01-29 @ 19:48:03
Postat av: Elin

Det låter så himla mysigt att kunna vara "hemma" i NY. Jag har aldrig vart där och har det verkligen på min bucketlist. Jag skulle vilja göra allt det där supervanliga, inget fancy, picnica i central park typ och käka bagels på stående fot någonstans. Och tänk att få hyra en lägenhet ett helt sommarlov med kidsen (GÅR det rent ekonomiskt? jag vet inte?)
Jaja vad är en bal på slotten....

Svar: Men JO! Allt går! (säger jag som inte ens har ETT barn). I Brooklyn kan man säkert få tag i en lya som inte är allt för dyr, och i Brooklyn vill man bo för även om Manhattan är fantatiskt trevligt är där intensivt deluxe. DO IT!
Charlotta Ljungblad

2014-01-30 @ 03:38:13
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: Emmy

Jag tycker det låter toppen precis som det är för er, att komma till NY och njuta med jämna mellanrum. Så är det med många platser att de är underbara att besöka gång på gång, men det är någon helt annat att vilja flytta dit.
Åh... jag tänker på er ofta och funderar hur det är just nu. Ni finns båda i mina tankar och i mit hjärta. Stooor kram till er båda! <3

Svar: Tack, fina du! Det är lite upp och ner, ska skicka ett mail till dig och berätta. Massor med kramar till dig!
Charlotta Ljungblad

2014-01-30 @ 12:09:28
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Lotta i Två små kök

Välkomna hem igen även om det finns blues med i bilden. Vet ju inte varför men jag hoppas att det blir bättre snart...

Tack för tips igen om Brooklyn och Manhattan. Vi vill gärna dit igen. Så jag suger åt mig allt du skriver och sparar!

Sköt om er.

Varma kramar
Lotta

Svar: Tack kompis! Hoppas att du kommer dit snart igen, NYC på våren är ju svårslaget :=) Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-01-30 @ 12:30:22
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Ida

Vi känner ju inte varandra så kanske lite knasigt att skicka kramar över nätet? Strunt samma! JätteKRAM till dig!

Svar: Nä-äää, det är inte knasigt, bara väldigt, väldigt fint! TACK! KRAM till dig med!
Charlotta Ljungblad

2014-01-30 @ 17:40:27
Postat av: Kim

Hu dessa berochdalbanor som är livet. Ibland orkar man bara inte, men så gör man ju det på något sätt ändå.
Ni verkar ha haft en fin resa, det är ju så bra att hälsa på någon på resmålet, en helt annan känsla än att bara "turista" (vilket iofs inte är så dumt det heller).
Kram till dig och hoppas vi ses snart!

Så vart det det där med tryffel: gränsen mellan OMG-gott och uuuuähh är hårfin. Några droppar tryffelolja på pasta. OJOJOJ.

2014-01-30 @ 21:16:08
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0