Daal med kokos

Ledig dag och uppstigning innan hantverkarna (nåja, i alla fall till hantverkarnas förmiddagsfika) betyder frukost framför OS. Älskar det. Nästan så att jag önskar att det vore OS året runt. (Nästan.)
 
 
Indisk mat har en alldeles speciell plats i mitt hjärta, kanske mest för att det kan vara det land som har de coolaste kryddblandningarna någonsin. Vi har mer och mer börjat laga indiskt hemma, och sist blev det en enkel linsgryta med kokosmjölks-inspiration från Amy. Den här grytan blir bara bättre av att stå till sig en dag och är med andra ord perfekt till matlådan.
 
Daal med kokos
2 portioner + matlåda
 
1 stor gul lök
1 klyfta vitlök
1 röd chili
1 msk riven ingefära
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
2 tsk gurkmeja
3 tsk mald koriander
500 g krossade tomater
1 burk ekologisk kokosmjölk
3 dl röda linser
(1 påse babyspenat)
 
Skala och finhacka lök och vitlök,skiva chili och riv ingefära. Stek i olja i en stor gryta tills det har mjuknat. Lägg i kanelstängerna och de övriga kryddorna och låt dem fräsa med i några minuter. Häll i krossade tomater, linser och kokosmjölk, låt småputtra under lock tills linserna är mjuka (10-15 minuter). Rör om då och då så linserna inte fastnar i botten. Tillsätt spenaten och låt sjuda ett par minuter till. Servera med basmatiris, picklade citroner och färsk koriander.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Yum! Indiskt är himla gott. Det går lite i perioder dock för mig. Ibland är jag mer sugen på indiskt och ibland mindre. Men denna kokosdahl lät super god. Åh läste precis inlägget nedan om den misslyckade Kimchin. Så trist när det blir så. Men ganska bra att ni ändå inte åt den, tror inte det hade varit bra med tanke på lukten. Det är en bra ideé att faktiskt även ta upp på en matblogg en del av de grejer man gör som blir misslyckade. Nog händer det oss alla som kockar i köket att saker och ting inte blir så bra alla gånger.
Jag gjorde några kyckling spett förra veckan som bara blev torra och trista. Sedan hade jag också gjort en morotskaka som också den inte alls blev riktigt bra. Trist men sådant händer oss alla som sagt.
Kramar!

2014-02-19 @ 22:10:43
Postat av: Citroncest - matblogg från Italien

Åh, jag älskar indisk mat, men lagar det alldeles för sällan. Tack för detta recept, det ska jag prova!

Svar: Vad kul, gör det! Hoppas du får en fin helg!
Charlotta Ljungblad

2014-02-20 @ 21:49:00
URL: http://citroncest.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0