Att pochera ägg

Calle är bra på flera saker, bland annat det här: fickparkering, tekniska problem och dessutom kan han somna nästan var som helst. Men, något han är helt outstandig på är att pochera ägg. Gör ni det ofta? Aldrig? Ibland? Pocherat ägg har ersatt kokt ägg som en riktigt frukostfavorit i det här hemmet, och godast blir det såklart om man droppar över lite massor med tabasco och eventuellt lite svartpeppar.
 
 
Så pocherar du ägg - en guide à la Calle
Koka upp saltat vatten med en skvätt ättika i en stor kastrull. Knäck varje ägg i en kopp eller ett glas (endast ett ägg i varje glas). När vattnet börjar koka, sänk värmen så att det sjuder. Använd en visp och skapa en långsam virvel i vattnet. Häll försiktigt ner äggen efter varandra. Vänta 4-5 minuter (sätt klockan!) och ta sedan försiktigt upp äggen med en hålslev. Lägg äggen i en skål så att de får rinna av och servera sedan med valfritt tillbehör (men stark sås av något slag är ett måste).

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Åsa

Åh, lyllos som har Calle The poacher ;) Testar periodvis men blir mest irriterad då vitan liksom smular sönder eller så liknar det mer ett stekt ägg i formen. Nä, det är svårt att få till lagom fart på virveln.
En fråga - är äggen rumsvarme eller kommer direkt från kylen?

Svar: Calle säger att det blir bäst om man använder rumsvarma men att det fungerar med kylskåpskalla också! Vi förvarar (av någon okänd anledning) våra ägg i kylen, även om vi ofta konstaterar att man faktiskt inte behöver det.
Charlotta Ljungblad

2014-02-11 @ 12:31:25
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/
Postat av: Fröken Dill

Jag brukar lyckas rätt bra med pocheringen numera, antar att övning ger färdighet... Bra tips att använda en visp för att få till virveln, jag brukar ta en stor sked annars.

2014-02-11 @ 13:19:11
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Ann Sofi Matsafari

Jag har faktiskt aldrig någonsin pocherat ett ägg! Och ändå har jag levt i snart 34 år!

Svar: Skandal! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-02-11 @ 15:48:05
URL: http://matsafari.nu
Postat av: Sara på Vardag.nu

Vad fint att ha en egen äggpocherare hemma! Av alla smarta produkter det finns... Varför har ingen uppfunnit en äggpocherare?! Hellre det än en äggkokare!

Svar: Men precis, varför har ingen uppfunnit det?! Du får ta på dig att utveckla en sådan där! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-02-11 @ 20:17:49
URL: http://vardag.nu
Postat av: Mårtenssons kök

Pocherat äg har vi gjort och det gick hyfsat bra, de höll och blev rinniga och goda. Men alltså, så här fint inpackade blev dom inte, rena rama pocheringsproffset är den däringa Callen ju!
Men att hälla i mer än ett åt gången vågade vi oss inte på - huga:) Av våra blev det benedictinermackor, attans gott.

Kram till dej och äggkokaren.

2014-02-11 @ 20:40:57
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Desiree

Jag tycker pocherade ägg är väldigt goda och ser snygga ut. Aha smart tips det där med virveln. Det har jag inte testat innan. Ska absolut lägga dessa tips och tricks på minnet.
Min Calle är också grym på att fickparkera något som jag är helt usel på.
Kram!

Svar: Visst är de snygga?! Håller med!
Charlotta Ljungblad

2014-02-12 @ 11:05:27
Postat av: Mala

Jag har aldrig ätit ett pocherat ägg!
Bland 1000 saker man måste göra innan man dör: äta ett pocherat ägg. Calle?

Svar: Calle fixar, hälsar han!
Charlotta Ljungblad

2014-02-12 @ 23:41:14
Postat av: Emmy

Jag har aldrig pocherat ägg. Det är en sådan där sak som jag tänker att jag kommer misslyckas med och därför aldrig testat. Dumt tänkt kanske...

Svar: Prova! Det är sååå gott! Åt ett precis nu faktiskt, perfekt efter-träning-mat (med massor av tabasco, mmm)
Charlotta Ljungblad

2014-02-16 @ 03:15:03
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Jennie studerar i Los Angeles

OH mums!!!

2014-02-20 @ 09:11:17
URL: http://jsjolin.blogg.se
Postat av: Lisa - Kreativ bakning ♥

Jag har aldrig pocherat ett ägg men har tänkt tanken många gånger då jag följer varenda matlagningsprogram på tv ;) Det ser ju så gott ut!

2014-02-20 @ 11:06:51
URL: http://lisascupcakery.blogg.se
Postat av: Joy Wagner

det är inte möjligen så att du skulle kunna tänka dig att låna ut din calle en lördagsmorgon? :D du får gärna låna min micke undertiden han är rätt bra på att diskaXD

2014-02-20 @ 11:51:05
URL: http://msjoywagner.blogg.se
Postat av: Annster

Såg gott ut :)

2014-02-20 @ 14:39:23
URL: http://annster.se
Postat av: Marie Bergman

Har aldrig testat faktiskt =) Kanske borde ge det ett försök! =)

2014-02-20 @ 15:17:37
URL: http://livetiluxemburg.se/
Postat av: Robex Lundgren

gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

2014-02-20 @ 15:37:24
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: bella

Åh va fin blogg du har! kika gärna in på min om du har tid :)
www.isabellamillings.blogg.se

2014-02-20 @ 15:54:06
URL: http://www.isabellamillings.blogg.se
Postat av: L.

Fin & bra blogg du har med en massa tips! I like!

2014-02-20 @ 16:16:28
URL: http://scharff.blogg.se
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Jag har aldrig pocherat ett ägg, men någon gång snart är det nog dags!

2014-02-20 @ 17:14:42
URL: http://bakasockerfritt.se/
Postat av: Emma Grann Fotografi

MUMS!

2014-02-20 @ 18:22:14
URL: http://emmagrannfotografi.blogg.se/
Postat av: Sofia

Gott :-)

2014-02-20 @ 18:49:35
URL: http://lovejournal.blogg.se/
Postat av: Olivia Nilsson

Fin blogg!

2014-02-20 @ 19:32:55
URL: http://www.oliviaaaanilssons.blogg.se
Postat av: Beatrice Lindgren

grymt bra :)

2014-02-20 @ 20:36:32
URL: http://beatricelindgren.blogg.se/
Postat av: Therése S

Detta har jag alltid velat prova, men inte vågat.
Kanske något att göra inför våren.
kram.

2014-02-20 @ 22:44:56
URL: http://femalecurves.blogg.se/
Postat av: Hanna Karlsson

Är sugen på att testa. Har aldrig pocherat jag heller.

2014-02-20 @ 22:56:57
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: lillemor

mumms

2014-02-21 @ 05:16:40
Postat av: karin - trattoria

har fått lite pippi på pocherat ägg, äter det till fisk, tomatsåsröra, bulgur och sallad..gott är det!

2014-02-24 @ 19:18:50
URL: http://www.trattoria.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0