Det bästa att bjuda på

Igår hade vi vänner över på middag och i sedvanlig ordning blev det diskussion om vad vi skulle bjuda på för mat. Inte sällan bestämmer vi något typ en timme innan gästerna kommer och det blir ju oftast bra, även om lite framförhållning hade varit fint ibland.
 
 
Igår blev det en klassiker som vi ofta drar till med när inspirationen tryter - Biff Rydberg. Perfekt att bjuda på för det är lite festligt, tar inte allt för lång tid att göra och är alltid uppskattat. Men, berätta för mig - vad gör ni när inspirationen tryter och ni ska bjuda på middag? Kom med er bästa tips, för nästa gång jag och Calle har den här diskussionen tänker jag gå tillbaka till det här inlägget och välja och vraka mellan alla tips, ok? 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ninni - Foto & Vardag

Så gott :) kyckling för oss brukar va ett säkert kort. Lr pizza :p

2014-08-09 @ 14:32:35
URL: http://ninnzan.se/
Postat av: Mårtensson kök

Beror sig lite på säsong då det ska bjudas. Vi bjuder nästan aldrig hem folk på sommaren, mest eftersom vi inte har möjlighet att sitta ute och att sitta inne i en lägenheten betyder minst 30 graders värme...
men när det är höst och vinter så bjuder vi oftast på gryta av något slag. perfekt eftersom man kan förbereda och ta fram och värma på när det ska bjudas, Gratäng är också ett säkert kort. Vi gillar båda när det är förberett innan, då slipper en av oss häcka i köket och vi kan båda två umgås med våra gäster:)
Lasagne är bra, det blir ju oftast godare när det får stå till sej en dag. Plockmat är också fint, men det kräver ju lite mer planering och plats i köket.

Men Rydberg, det hade vi inte tackat nej till!
Kram på er

2014-08-09 @ 16:38:31
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Anonym

LASAGNE!!!!

2014-08-11 @ 09:56:09
Postat av: Sara på Vardag.nu

Det brukar bli någon gryta när jag ska komma på någon bjudmat lite hastigt och lustigt. En mustig köttsak på vintern och hösten och någon lättare kycklingsak på sommaren. Är det riktigt varmt tycker jag att man kan ställa till med en salladsbuffé också, det är rätt trevligt och hemskt enkelt. Lite kyckling, massa olika grönsaker i olika skålar, rökt skinka, en limpa surdegsbröd och två-tre olika dressingar :)

2014-08-11 @ 15:18:41
URL: http://vardag.nu
Postat av: Desiree

Tycker nog också att det beror på säsong vad jag väljer att bjuda på. Jag har några favorit kokböcker som jag brukar bläddra och sedan brukar jag också kolla lite olika favoritsajter på nätet för att få inspiration. Har faktiskt gjort en lista på goda rätter jag redan provat att laga eller bjuda på som man kan ha som just bjudrätter. Ganska bra att ha en liten lista man kan tjuvkika på ibland. Det här låter gott med Biff Rydberg.
Kram!

2014-08-11 @ 20:19:36
Postat av: Kim

Grytor är inte dumt! Med rödvin och rotfrukter och... men shit, vad fasen hände, nu blev jag ju också höstsugen - inte likt mig! Aaaah.

Svar: Allt som går att förbereda älskar jag, speciellt grytor som man liksom bara har i en fjuttig gryta. Minimalt med disk is the shit…!
Charlotta Ljungblad

2014-08-13 @ 10:41:10
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Catta

Det här plockar jag fram när jag inte orkar tänka:

Är det sommar: hela fiskar att grilla med en grönsallad och lite bröd till kanske.

"Finkorvar" fungerar nästan alltid, skippar potatisen och korvbrödet och slänger ihop en fänkålsslaw samt serverar senap och en bit baguett till.

Raclette!!!! Med potatis och charkisar till, samt paprika och grönsallad och alla andra condimenter som hör till.

Lättångade grönsaker med köpt tapenade till förrätt/tilltugg

Springer iväg till pizzabagaren, köper deg och gör hemmagjorda pizzor på granitsten i ugn. Helst vegetariska och utan tomatsås.

Skalar ner och tänker basic. Rena grönsaker och rena proteinkällor. Typ ångade grönsaker och fisk, men adderar istället örter och brynt smör som tillbehör, eller soja och ingefära vid tillagning.

Nu är ju min mage inte så glad i bröd och stärkelse överlag, men jag brukar skala ner rätterna när jag bjuder på middag. Alltså dela in "kolhydrater" och "proteiner" till förrätt respektive varmrätt (och sen avsluta med en enkel efterrätt). På det sättet slipper jag en krävande varmrätt och gästerna har grundat lite innan huvudmålet. Men det är jag och jag förstår inte hela kött-och-potatis-grejen. :)

Svar: VÄRLDENS bästa kommentar, möjligtvis. Jo, det är det nog. TACK för alla tips! Hurra för dig!
Charlotta Ljungblad

2014-08-13 @ 22:31:21
Postat av: Catta

Och förresten. Underskatta ALDRIG en god soppa! Ju mindre tjafs och ju renare smaker, desto lyxigare är det, tycker jag! Dessutom ger det plats för dagens viktigaste mål. Efterrätten. (Ny forskning).

Svar: SOPPA! Sant. Funkar alltid, faktiskt. Har varit sjukt sugen på linssoppa i flera veckor nu men jag har liksom aldrig kommit loss till att göra det men när den här veckan lugnar ner sig lite, då jävlar.
Charlotta Ljungblad

2014-08-13 @ 22:54:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0