Skogens guld (och konung!)

 
Ibland glömmer jag att man kan äta kantareller på annat sätt än på en skiva smörstekt bröd men så plötsligt händer det, som man brukar säga. Förra helgen kom vi upp till landet ganska sent på fredagkvällen och då är det turbomat deluxe som gäller. Den här goda och ack så enkla pastarätten passade p-e-r-f-e-k-t. Receptet hittade jag hos Helena (och Olof!) på Bara en kaka till.
 
Tagliatelle med kantareller
(Tagliatelle with chanterelles)
4 portioner
 
ca 200 g kantareller
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl vitt vin
3 dl grädde
tagliatelle, 4 portioner
1,5 dl riven parmesanost
havssalt, nymald svartpeppar
(vit tryffelolja)
 
Koka pastan. Hacka löken och riv vitlöken. Stek kantarellerna och låt löken fräsa med på slutet. Häll på vin, låt det koka upp och tilsätt sedan grädden, salt, peppar och låt det koka upp igen. Rör i parmesanost (spara lite till dekoration!) och blanda ner pastan. Rör om ordentligt och servera direkt. (Ringa över tryffelolja precis innan servering om så önskas.)
 
 
Då går vi raskt över till Mitt i Naturen och kollar in vad som spatserade förbi mig när jag precis hoppat in i bilen tidigare idag. En älg. En skitstor älg, dessutom. Hjälp, vad häftigt! Och jag hoppas så att han hittade hem igen, den där älgen. #oroligälgkompis82 #snelelg

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna

Åh, kantareller. Har en del torkade skatter i skafferiet jag nog får äta upp snart - så himla gott!

Och älgen, helt sjuk bild. Har aldrig sett en IRL och även om jag visste de var stora trodde jag inte de var såhär stora. Ginormous ju! Hoppas den hittade tillbaka till skogen..

Svar: Jag har heller aldrig sett älg sådär ute i det fria, men de är ju GALET stora!!!
Charlotta Ljungblad

2013-09-16 @ 12:56:53
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Mårtenssons kök

Ja men se, där är han ju igen den där parkeringsvakten. För det måste ju vara den ultimata parkeringsnissen, vem våga bråka med en bautastor älg?

Svar: Hahaha, men sant - INGEN som glömmer att lägga på pengar där, inte!
Charlotta Ljungblad

2013-09-16 @ 13:37:26
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Oj, så gott! Vilken härlig pastarätt. Färska kantareller är verkligen guld. Och vilken kung sen! Jag hade nog gjort i brallan om jag suttit där du satt :-) Coolt att se den så där, spatserandes på en parkering!

Må så gott - kram!

Svar: Jag blev så himla förvånad, haha! Den var ju så STOR! Och gud vet vad jag hade gjort om jag inte hade suttit i bilen. Vad gör man, liksom? Springer? Spelar död? Klappa den? Haha!
Charlotta Ljungblad

2013-09-16 @ 17:47:54
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Anonym

Wow, tänk att du fick se en älg så där mitt på en parkering! Coolt att du lyckades fota den också.
Pasta med svamp är alltid gott. Jag gjorde precis ett liknande recept i torsdags som blev väldigt gott. Hade dock inte tillräckligt med bara kantareller så jag fick blanda ner lite skogschampinioner också men det blev riktigt gott.

Svar: Det var så coolt, och den var SÅ STOR! GAAH!
Charlotta Ljungblad

2013-09-16 @ 22:16:23
Postat av: Desiree

Sorry det var jag som råkade skicka den anonyma kommentaren.

2013-09-16 @ 22:17:01
Postat av: emelie

Gud så gott det där såg ut! :)

2013-09-27 @ 13:56:09
URL: http://www.nakenkaktus.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0