Blodgrape med vit choklad



Förra veckan hade vi en kompis över på middag och i sedvanlig ordning började jag fundera på efterrätten några minuter innan vår gäst knackade på dörren. Som av en händelse hade jag sökt efter recept med grapefrukt några minuter innan och när jag fipplade till lite fick jag helt plötsligt upp rubriken Blodgrape med vit chokladkräm. Taget. Oj, vad gott! Och så enkelt! Det här seglar helt klart upp som min nya favoritdessert att ta till när tiden tryter. Receptet kommer från Allt om Mat. (Grapefrukten - Charlotta, 2-0)
 
Blodgrape med vit choklad
(Red grapefruit, white chocolate)
4 portioner

1 ganska stor blodgrape
1 burk kesella 1% (kanske lite mindre än en hel)
vit choklad, ungefär en halv chokladkaka

Skala grapen och skär bort allt vitt. Dela på hälften och skär i tunna skivor. Smält chokladen över vattenbad, blanda sedan med kesella och låt stå kallt ett litet tag. Lägg grapen på tallrik, klicka över chokladkrämen och riv över lite choklad precis innan servering. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Aldrig provat men det låter både fräscht och gott. Kul med sådan här ny inspiration som jag inte hade kommit på själv att prova. Kan tänka mig att den vita chokladen balanserar grapens syra fint.

2013-09-17 @ 22:29:48
Postat av: Emmy

Oj, vad gott det låter! Ska jag absolut testa!

Svar: Gör det! Det är väldigt enkelt och ack så gott!
Charlotta Ljungblad

2013-09-18 @ 10:13:11
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Sara på Vardag.nu

Du har väl precisens börjat på grapeätarkurs? Det går bra förstår jag :D Låter kanongott med grapen ihop med den söta chokladen. Där kommer beskan och syran till sin rätt!

Svar: Oh yes, grapens grunder del I går jag just nu, haha. Märks det?! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-09-18 @ 15:08:51
URL: http://vardag.nu
Postat av: milla

Men vad gott älskar grape:)

Svar: Ja, jag börjar tycka det är helt ok! Tillsammans med något sött som bryter av är det ju verkligen en höjdare.
Charlotta Ljungblad

2013-09-18 @ 21:47:06
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Hanna

Jag är grön av avund samtidigt som jag såklart unnar er en finfin resa!! Vill höra ALLT när ni är tillbaka!

2013-09-19 @ 11:51:54
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Hanna

Haha, hade två av dina inlägg uppe samtidigt som kommenterade såklart champagneresan på efterrätten... It's one of those days... :) KRAM

2013-09-19 @ 11:53:24
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0