Vaniljsmetana

 
Jag är ingen storkonsument av Smetana, men plötsligt händer det som man brukar säga. Den här löjligt enkla istället-för-vaniljsås-variant kan man ju ha till typ... allt. Äppelppaj till exempel, för precis det åt vi till efterrätt för några dagar sedan. Receptet kommer från Arla.
 
Vaniljsmetana
4 portioner
 
1 ask Smetana
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 tsk socker (eller agavesirap)
 
Blanda alla ingredienser, ställ kallt i några minuter (gärna en timme) och plocka fram precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ann-Louise

Smetana är ett oskrivet blad för mig som återstår att upptäcka. Äppelpaj med yoghurtvaniljsås däremot är beprövat koncept alla hos oss tyckte var löjligt gott. Nästa gång blir det med smetana!

Svar: Hurra! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-10-14 @ 07:49:01
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Alltså jag är en storkonsument av turkisk yoghurt och köper därför sällan något annat. Det funkar ju till typ allt :D

Hur skiljer sig smetana i smaken från gräddfil/turkyoggi/crème fraiche? :)

Svar: Den är lite tjockare tycker jag, och inte riktigt så "blöt" i konsistensen som CF kan vara. Tycker jag, i alla fall!
Charlotta Ljungblad

2013-10-14 @ 14:28:53
URL: http://vardag.nu
Postat av: Lotta i Två små kök

Menar du att det funkar? Det blir inte för syrligt då? Då kanske man kan prova att smaksätta med lite allt möjligt framöver...

Ses framöver - kram!

Svar: Funkar alldeles finfint kan jag lova! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-10-14 @ 17:48:18
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Moma

Smetana är ju så gott, testa den ryska yoghurten också om du inte redan gjort det!

Svar: Oh, det ska jag! Tack för tipset!
Charlotta Ljungblad

2013-10-14 @ 19:31:58
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Hanna

Åh mums, ska bara leta reda på smetana. Trodde jag fick syn på det häromdagen i Sainsbury's för burken hade polsk text och stod invid gräddfilen. Tur att jag läste på etiketten innan jag lade den i korgen för det var någpn läbbig sillhistoria som de placerat lite konstigt. Hu!

Kram

2013-10-15 @ 12:02:10
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Kim

Jaha, det är DET man ska ha smetanan till. Jag har liksom inte riktigt kommit mig för att testa det så värst mycket.

Svar: Samma här, vi köpte det en gång när vi hade gjort blinier men förutom det har jag knappast ens sneglat åt den där burken. Men det är ju himla gott ändå!
Charlotta Ljungblad

2013-10-15 @ 20:38:05
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0