Fylld aubergine, version 2435345

 
Aubergine är en sådan sak jag gillar väldigt, väldigt mycket fast jag egentligen inte vet riktigt varför. Den smakar ju inte sådär jättemycket om vi ska vara ärliga, men fylld med någonting blir den alldeles ljuvlig! Den här varianten på fylld aubergine hittade jag hos Hanna och i sedvanlig ordning har jag ändrat om lite i receptet.
 
Fylld aubergine
4 portioner
 
olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl röda linser
2 lagom stora auberginer
oregano efter tycke och smak
1,5 dl brödsmulor
1 förpackning mozarella
40 g riven parmesan
 
Värm ugnen till 200°. Dela auberginerna på hälften och skala bort det mesta av skalet (men spara en kant runt om så behåller den formen när den mjuknar). Ringla olja i en ungsfast form, lägg auberginehalvorna med snittytan neråt och ringla över mer olja. Lägg i tre av vitlöksklyftorna (skalade men hela) och oreganon. Salta och peppra, täck med folie. Baka tills de är mjuka, vilket borde ta runt 40 minuter. Gör under tiden tomatsåsen - stek en finriven vitlöksklyfta, blanda i tomatpuré, krossade tomater och röda linser. Låt småputtra i en kvart eller så tills den tjocknat. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Ta ut och vänd auberginerna i den ugnsfasta formen. Blanda brödsmulorna med lite olivolja och parmesan. Gröp ur auberginerna lite lätt, finhacka aubergineköttet och blanda med tomatsåsen. Fyll auberginhalvorna med tomatsås, toppa med mozarella, brödsmulor och riven parmesan. Ställ in i ugnen 25-30 minuter tills osten är bubblig och brödsmulorna krispiga. Servera med sallad och en bit bröd.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna

Önskar verkligen att jag kunde äta linser, för gillar din mer matiga variant! Gott! kram

2013-10-23 @ 18:43:14
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Haha, ja varför gillar man viss mest egentligen? Aubergine smakar ju faktiskt nästan ingenting, som du säger. Och rå/inte tillräckligt tillagad smakar den ju rentav inte gott. Men riktigt, riktigt mjuk och ihop med något tomatigt... Då jäklar!

2013-10-23 @ 20:29:58
URL: http://vardag.nu
Postat av: Desiree

Låter supergott! Jag gillar också aubergine mycket fast håller med dig om att den inte smakar så mycket. Däremot känns den matig och mättande. Helt perfekt till att fylla med allt möjligt gott. Gjorde fyllda aubergins i förra veckan med svamp, färska örter och lite dinkel och sedan ost ovanpå. Yum! Detta recept tar jag gärna och provar. Brukar du skala dem? Jag brukar skalet vara på. Mixar gärna fyllnigen med lite av innandömmet som jag gröper ur och steker med fyllningen.

2013-10-23 @ 22:00:14
Postat av: Katarina

Fyllda grönsaker är så goda!

Svar: Verkligen!
Charlotta Ljungblad

2013-10-23 @ 22:09:34
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Camilla

Så gott, en av mina favoriter länge sen!

Svar: Verkligen!
Charlotta Ljungblad

2013-10-23 @ 22:27:19
URL: http://gladakocken.blogg.se/
Postat av: sofie

Många sådana grejer som man gillar men är ganska smaklösa. Det är väl konsistensen kanske?!
Zucchini gillar jag också och smakar ännu mindre.
Min sambo fattar inte det där...
Smarrigt!

Svar: Håller med, precis samma sak med zucchini!
Charlotta Ljungblad

2013-10-24 @ 12:10:59
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Ann-Louise

Det här blir perfekt till morgon dagens middag! Låter grymt gott. Jag delar din fäbless för aubergine och även jag har förundrats över vad det är som jag faktiskt gillar med aubergine. Har fortfarande inte kommit fram till något men allra helst äter jag min aubergine som grillade skivor på en pizza. Mmmm...

Hoppas ni hade en grymt god MBT igår. Jag fastnade på möte i Bollebygd men så allt gott ni åt hos Plommonet. Hoppas att våra vägar korsas snart. Kram!

Svar: Åh, så synd att du inte var med men du får hänga på nästa gång! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-10-24 @ 21:37:43
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Jennah

Ser lite annorlunda och spännande ut!

Svar: Tack!
Charlotta Ljungblad

2013-10-25 @ 18:47:58
URL: http://kulturjennah.blogg.se
Postat av: Emmy

Det är vissa smaker som verkligen gifter sig med aubergine tycker jag, så som tomat och ost. Ajvar relish är också fint tillsammans med aubergine. Det blir alltid gott att fylla aubergine med godsaker eller skiva och använda i gratäng.

Svar: Oh, ajvar ska jag prova i nästa gång!
Charlotta Ljungblad

2013-10-27 @ 17:11:51
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0