#flamingofredag

 
Den här veckan blir det ingen #flamingofredag för min del för på lördag ska jag på bröllop och då blir det #flamingolördag hela natten lång. Men, misströsta ej - för er som inte har bröllop att gå på kommer här en riktig höjdardrink som vi hittade i PDT, eller drinkbibeln som vi numera kallar den. Spännande grej det där med äggvitan, men till nästa gång hade jag minskat lite på cointreaun eftersom jag fördrack mig på alla drinkar med cointreau typ -03 när jag hade tittat lite för mycket på Sex and the City och tyckte att cosmopolitan var den godaste drinken ever. Och ja, så var det ju den där utekvällen i Brooklyn för något år sedan när jag hade, erm, cosmopolitanåterfall som slutade illa men det, mina vänner, det är en helt annan historia.
 
White lady
klassiker från 1929
 
3 cl gin
2 cl cointreau
2 cl citronjuice
1 cl sockerlag
1 äggvita
 
Använd en shaker och skaka alla ingredienser (förutom isen), tillsätt sedan isen och skaka igen. Häll upp i kylt glas och drick direkt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Låter som en god och spännande drink. Just äggvita gör så himla mycket. Det ger en fin effekt. Dina små rosa flamingos är ju så himla söta. Kul med bröllop. Jag hoppas ni får en toppenkväll. Jag har några flaskor vin från Piedmonte som jag måste konsumera i helgen. Jag höll i en vinprovning igår med viner från detta område. Jättekul och lyckat men alla flaskorna vi öppnade gick inte åt. Well well vilka problem man kan ha ;-)
Kram!

2013-10-09 @ 21:22:29
Postat av: Hanna

Haha, undrar hur många som föll i Cosmoträsket efter SATC. Kan fortfarande tycka det är gott någon gång vartannat år eller så, men då räcker det med en. :)

White Lady däremot känns mycket fräschare och vuxnare. :) Stor kram

Svar: Hahaha, det var nog många! Kändes liksom så vuxet på något sätt att dricka cosmos, men nu för tiden säger jag euuuuuuw till allt med cointreau, haha. Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-10-10 @ 12:01:33
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Emmy

Cosmopolitan har jag aldrig riktigt fastnat för, men det här däremot det är en drink helt i min smak!

Svar: Nä, cosmo säger jag bara. Rrrrrrys. :=)
Charlotta Ljungblad

2013-10-13 @ 05:18:37
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Älskar alla typer av gin-drinkar! Brukar bli fräscht och gott!

Svar: Jag med! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-10-13 @ 21:39:22
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0