Faluquorv

Att få en ugnsbakad faluquorv att se god ut är ju inte speciellt lätt, om man säger så. Det är verkligen spännande det där, hur viss mat kan se så tråkig ut på bild, trots att det smakar alldeles himmelskt. Sen är ju inte jag någon mästare på att piffa speciellt mycket heller, dels för att jag tar mina bilder två sekunder innan jag äter den och dels fö - nej förresten, det är nog precis det som är anledningen.
 
 
Man kan ju fylla en sånhär med nästan vad som helst, men i min finns det alltid senap, lök och bostongurka.
 
Ugnsbakad faluquorv
2 portioner
 
1 vegetarisk falukorv (middagskorv tror jag den kallas)
1 gul lök (ganska stor)
bostongurka
senap, en stark sådan
ströbröd
eventuellt riven ost av den starkare sorten
1 burk krossade tomater
salt, nymald svartpeppar
en gnutta socker
 
Sätt ugnen på 225°. Skär ett gäng skåror i quorven, ganska djupa så att man lätt kan pilla ner fyllningen. Lägg i en klick senap, lite bostongurka och en skiva lök. Dra på lite extra senap ovanpå quorven och häll över lite ströbröd blandat med ost. Stek lök i en klick smör tills bitarna har blivit mjuka, häll på krossade tomater och låt koka in i några minuter. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Häll i formen runt quorven, lägg på överbliven lök om det finns sådan och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med potatismos och stora mängder senap.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pernilla

MEN HALLÅ! du kan väl anstränga dig lite och lite nonchalant klicka ut lite bostongurka och senap på bordet runt formen? alternativt ställa formen i botten på falu koppargruva med kalle moraeus som spelar lite på en fiol i bakgrunden?

Svar: Hahahahahaha!!!!
Charlotta Ljungblad

2013-10-16 @ 14:04:07
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Hanna

Jag tycker den ser tokgod ut! Och I hear ya; piffa och ha sig när man är hungrig?! Det finns det inte riktigt tid till. :) Kram

Svar: Men precis, nöden har liksom ingen lag när man är hungrig så lång fotografering är det inte tal om! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-10-17 @ 13:21:43
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Kim

Ha ha "quorv" - det tyckte jag var smart!

Svar: Hahaha! :=) Ses nästa vecka! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-10-17 @ 16:52:59
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Hahaha, Pernilla, du e ju för rolig! Vi håller med dej, lite ansträngning kunde man ju önskat. Kalle M är väl inte för mycket begärt?

Äsch, det där med fotograferingen av maträtterna vid denna tiden på året är ju ändå helt körd så vida man inte äter mitt på dagen eller har värsta fotolabbet hemma. Vi har faktiskt tänkt ändra lite på just det där med bilderna, men vi får väl se när det blir...

Svar: Hahahah, ska ringa in Kalle M nästa gång, lovar! Kommer ha en fiolslinga i bakgrunden på bloggen för att ni ska komma i rätt känsla :=) Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-10-17 @ 18:16:08
URL: http://martenssonskok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0