Grönsaker med teryiakisås

 
Vi är dåliga på att laga asiatisk mat här hemma men plötsligt händer det, som jag brukar säga. Förra veckan lagade vi en grytvariant med grönsaker och teryiakisås som blev himmelsk - speciellt såsen som man med fördel kan äta med sked.
 
Grönsaker med teryiakisås
2 portioner + 2 matlådor
 
2 morötter, ganska stora
1 broccolihuvud
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 litet rödkålshuvud (eller 0,5 lite större)
 
1 dl japansk soja
4 msk vatten
2 msk strösocker
2 tsk vinäger
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad ingefära
 
sesamfrön till garnering
 
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt koka upp och dra sedan av plattan. Låt svalna och sila. Skär grönsakerna i mindre bitar, stek hastigt på hög värme (godast är såklart om det är lite tuggmotstånd kvar). Häll över såsen och strö över sesamfrön. Servera med ris.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Låter supergott. Just teriaky är en favorit för mig. Blir alltid gott i sås.

Svar: Verkligen! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-11-04 @ 21:01:51
Postat av: Emmy

Va?! Lagar sällan asiatiskt?! Jag kommer in i såna perioder där jag bara blir sugen på asiatiska smaker. Det känns ofta fräscht med lime, chili, ingefära, syra från vinäger, krispiga grönsaker... Jag som inte är något pastafan, men äggnudlar med sesamolja på är jag tokig i. Fasen, nu är jag hungrig igen... Teriyakisås är gott till det mesta. Passar perfekt ihop med blandade grönsaker som här. Svårare än så behöver det inte vara :-)
Ni ser ut ha haft en fin helg i Skåne. Det är härligt att insupa hösten nu när den är så vacker. Kram på er.

Svar: Hahaha, jag VET. Tänkte på dig när jag skrev den meningen! :=) Det är så himla gott, så jag vet egentligen inte varför vi inte gör det så ofta.Ska bli skärpning på det!
Charlotta Ljungblad

2013-11-04 @ 23:26:45
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Malin´s Diner

Såser som är så goda att de kan ätas med sked är mina favoritsåser, helt klart! Man behöver liksom inte så mycket mer än just en god sås, typ.

Kram kram

Svar: Amen to that! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-11-05 @ 14:11:31
URL: http://malinsdiner.blogspot.com
Postat av: Ann-Sofi MATSAFARI

Jag gillar teryaki! Senast blev det till falukorven faktiskt.

Svar: Till falukorven? Det låter spännande!
Charlotta Ljungblad

2013-11-05 @ 20:59:03
URL: http://matsafari.matmolnet.se
Postat av: Kim

Egen teryakisås - såklart! Mums så att säga!

Svar: Hahaha! Mums!
Charlotta Ljungblad

2013-11-05 @ 21:57:26
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Hanna

Samma här, det är inte ofta det blir asiatiskt, men när jag väl lagar det tycker jag alltid att det är så himla gott! Detta låter grymt gott! Trevlig variation på grönsaker - behövs alltid!

Kram

2013-11-06 @ 11:50:36
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0