Glutenfria våfflor

 
Jag frågade efter våffelrecept och Nina föreslog en glutenfri variant och Remsan kom med idén att ha västerbottensost i smeten (you had me at Västerbottensost...). Jag gjorde en kombination av de båda och fick såklart en win-win situation.
 
Våfflor med västerbottensost
2 portioner + lite till
 
2 ekologiska ägg
3 dl mjölk
2 msk smält smör
3,5 dl majsstärkelse (mjölet, INTE redningen)
2 tsk bakpulver
1 gnutta salt
 
Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Vispa äggen med hälften av mjölken och smöret. Häll i äggblandningen i majsblandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda (och vispa i smeten för mjölet sjunker till botten när smeten får stå ett tag!) i massor med smör och servera med gräddfil, rödlök och tångkaviar.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Victoria

Det måste jag prova! Ser hur gott ut som helst =)

2013-11-29 @ 08:02:50
URL: http://victoriabrikho.se
Postat av: Kim

Och jag som inte ens har något våffeljärn?!

2013-11-29 @ 09:57:30
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Anonym

Till nästa julstök:
http://www.alltommat.se/recept/Sma-kola--och-jordnotspajer-19900

2013-11-29 @ 15:21:12
Postat av: Ann-Louise

Jag har en blender, matberedare, stavmixer, Crock Pot, brödrost, och en himla massa andra onödiga prylar MEN inget våffeljärn. Ingen kaffekokare heller för den delen. Men om jag hade haft en så hade jag gjort dessa till lunch imorgon. Västerbottenost i smeten låter som en klar blixt från himlen. God helg fina Charlotta!

2013-11-29 @ 20:06:23
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Woho! Jag vill inviga mitt nygamla våffeljärn nu :D

2013-11-30 @ 10:04:44
URL: http://vardag.nu
Postat av: Emmy

Kan det bli annnat än win-win?! Västerbottenost förhöjer det mesta! Kram på oss allihop!

Svar: Men JA! Hurra för det!
Charlotta Ljungblad

2013-12-03 @ 21:38:36
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0