Chimichurrimarinerad tofu

 
Det var ju i somras jag och Plommonet träffades för att laga mat tillsammans, och inte förrän nu kommer jag mig för att skriva om den finfina chimichurrimarinerade tofun vi (bland annat) åt. Skämsminen på det. Receptet hittade vi hos Ann-Louise.
 
Chimichurrimarinerad tofu
4 portioner
 
ca 400 g ekologisk tofu (fast)
1,5 dl färsk koriander
1,5 dl färsk mynta
2,5 dl färsk bladpersilja
1 tsk röd chili
2 vitlöksklyftor
4 msk limejuice
4 msk olivolja
havssalt, nymald svartpeppar
 
Blanda ihop alla ingredienser och mixa med mixerstav. Torka av tofun med hushållspapper och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Skiva tofun och häll över marinaden. Låt stå i minst 30 minuter. Stek tofun i grillpanna och servera med resten av marinaden.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Jag har ätit pinsamt lite tofu i mitt liv så det bör jag ändra på. Testa detta till exempel. Vad kan blir fel, för allt med chimichurri blir ju gott!

Svar: Do it! Passar ju dig perfekt, du som gillar så mycket asiatisk mat! Hoppas du får en riktigt fin helg Remsan! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-11-07 @ 23:55:51
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Sara på Vardag.nu

Jag har inte lärt mig tycka om tofu än. Tofu har en inlärningperiod och min har jag delat upp på många år ;) Har inte hittat något recept där tofun faktiskt är GOD - den smakar ju mest ingenting hur man än marinerar... Eller?

Svar: Jag brukar ösa japansk soja och sesamfrö på mina tofubitar innan jag steker dem, riktigt gott! Men nej, själva tofun i sig smakar ju inte så mycket. Jag gillar konsistensen på tofu men det brukar vara den som många har svårt för. Oh well, man kan ju inte gilla allt! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-11-08 @ 08:47:10
URL: http://vardag.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0