Remouladsåsen

 
Justdeja, jag har ju glömt att berätta om den där remouladsåsen jag gjorde till mina f*skpinnar förra veckan. Det är lite skämsmin över det faktum att jag aldrig gjort egen remouladsås, även om jag ju inte äter fisk. För det här måste väl vara fisksåsen nummer ett? Eller? Upplys en fisk-novis som mig.
 
Remouladsås
4 portioner
 
1 dl majonnäs*, kanske lite till 
1 dl gräddfil
0,5 msk dijonsenap
1-2 msk hackad kapris
0,5 dl finhackad smörgåsgurka
salt & nymald svartpeppar
 
*hemmagjord, såklart - lägg två äggulor i en skål, tillsätt lite dijonsenap och pressad citron - häll över rapsolja i en smal strimma och vispa kraftigt tills du har en lagom fast majonnäs. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 
Gör majonnäsen. Blanda med gräddfil och senap. Finhacka smörgåsgurka och kapris, blanda i såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt stå kallt en liten stund innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Plommonet

Snudd på mer skämsmin på mig då, som inte heller gjort det och dessutom ju äter fisk. Äh, fasen, jag har aldrig ens gjort egen majonäs. Jag hade en otroligt ovillig hovmästarsås jag skulle göra i somras på Sommarstället under kräftveckan - det slutade med att jag halvt gråtfärdig av ilska över att såsfan skar sig ropade på Gunnel (som är hemkunskapslärare). Sen dess är jag lite avskräckt från emo-såser. :P

Kan dock bekräfta att remouladsås är fisksåsen nummer 1! ;)

Svar: Hahahaha. Stackars! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-05-02 @ 13:21:44
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Now you will never go back, det lovar vi dej. Har man väl gjort sin remouladsås en gång så köper man aldrig mer den färdiga. Vi gör ungefär som du fast med yoghurt istället, sören vad god den är.

2013-05-02 @ 21:26:51
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Nina

Jag hade också en sådan här aha-upplevelse förra året när jag gjorde det själv för första gången... Men det är ju verkligen både enkelt och gott. För framför allt till panerad fisk är det ju ett måste! Kram

Svar: Ja, snacka om enkelt! Och galet mycket godare än den man köper. Indeed. KRAM!
Charlotta Ljungblad

2013-05-02 @ 22:54:01
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Lotta i Två små kök

Ha ha, då är vi flera som får "skämmas" :-) Har aldrig gjort remouladsås men tycker det är jättegott de få gånger jag äter fisk. Och så kan jag och Plommonet ta varann i hand, jag har aldrig gjort majonnäs eller såser baserade på majo. Eeeh. Aldrig gjort egen bea. Jag är för feg men kanske ska det bli en utmaning att ta sig an. Såsutmaningen!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Kram Lotta

Svar: Calle är mästaren på majonnäs, i den här familjen är det egentligen han som mest fixar det :=) Men egen bea borde du göra, det är ju så gott! Och passar perfekt till kött, och det gillar ju du! Hoppas ni får en fin helg Lottan, kram!
Charlotta Ljungblad

2013-05-03 @ 12:06:22
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Desiree

Remouladsås är otroligt gott. Jag brukar faktiskt göra egen. Gillar inte den färdiga på tub men jag fuskar lite och har hittills använt mig av färdig mayo. Borde nog göra som du nästa gång och även göra mayon själv.
Ha en fin helg och hoppas det blir lite skönt vårväder att njuta av.
Kram!

Svar: Såklart är jag jättesen med att svara på kommentarer, men hoppas att även du hade en fin helg!
Charlotta Ljungblad

2013-05-03 @ 20:54:13
URL: http://livingitsweet.blogspot.com
Postat av: Hanna

Remouladsås är tokgott men föredrar den till rostbiff och torkad lök än till fisk. Har dock bara gjort sån en gång, får ju bli ändring på det...

Svar: Torkad lök, finns det något bättre? Har dock aldrig provat remoulad till det, ska skriva det på listan :=)
Charlotta Ljungblad

2013-05-08 @ 16:20:38
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Hanna

VA?! Inte testat rostad lök med remoulad? Måste åtgärdas asap. :)Kram

2013-05-16 @ 13:07:07
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0