Soppa med rostad paprika

Receptet på den här soppan hittade jag hos Karin och den här enkla (men ack så goda) rätten har numera seglat upp som topp-5-favorit över enkel vardagsmat som är riktigt, riktigt god och enkel att göra. Jag tillsatte lite kummin i soppan men förutom det har jag följt receptet till punkt och pricka. Kryss i taket.
 
  
 
(Hörni, satsa verkligen på att använda ekologiska paprikor för de o-ekologiska är besprutade med så mycket gift! Läs mer här.)
 
Karins paprikasoppa
2 portioner + ev matlåda
 
5 ekologiska, röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt & nymald svartpeppar
fetaost att smula i
någon tesked hel kummin
ev färska basilikablad
 
Sätt ugnen på 250° (och grill om det går). Dela paprikorna och lägg i en ugnsfast form. Grilla tills skalet är svart och lägg dem därefter i en plastpåse och låt svalna. Riv av skalet. Hacka lök och vitlök och fräs någon minut i olivolja. Tillsätt paprikan, tomaterna och tomatpurén. Låt koka in i några minuter. Mixa med mixerstav, smaka av med salt, peppar och kummin. Smula i fetaost precis innan servering, garnera med basilika.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna

Ser jättegott ut!! Och inte illa att du följde receptet helt och fullt! ;-) Kram

Svar: Jag vet, haha. Det är något slags rekord! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-03-12 @ 13:51:10
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Matilda

låter urgott!

Svar: Det är det verkligen! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-03-12 @ 17:14:24
URL: http://www.wishesandstars.se/blogg
Postat av: Emmy

Lotta hade också gjort en rostad paprikasoppa för ett tag sedan som hon serverade tillsammans med chilimarinerad halloumi. Så att rosta paprikor och göra soppa på måste jag testa. Älskar den söta smaken de får.

Svar: Ja, det är så otroligt gott med rostad paprika! Helt otroligt att de kan bli så söta egentligen, med tanke på hur kolsvarta skalen blir när man rostar i ugnen :=)
Charlotta Ljungblad

2013-03-12 @ 20:57:23
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Låter fantastiskt gott!

Svar: Det är den verkligen! Calle brukar steka lite korv till och ha i för att göra den lite mer matigare, men för mig som är veg räcker det helt klart med lite fetaost. Prova!
Charlotta Ljungblad

2013-03-12 @ 21:14:31
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Jag har spanat in denna hos Karina också... ska göras nu när vintern och snön kommit hos oss igen. Hoppas ni är snöfria!

2013-03-13 @ 19:45:53
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Karin - trattoria

wohoo! himla bra soppa det där, har tänkt laga den i sisådär tre år men det blev inte av förrän nu...

2013-03-16 @ 09:10:43
URL: http://trattoria.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0