Fyllda paprikor

 
Den här veckan har min matlagningsinspiration varit på noll. Trött på pasta, orkar inte göra något avancerat och egentligen inte sugen på något särskilt alls, men tack vare kvällens snabba och fina middag börjar inspirationen krypa tillbaka. Tack Karin (eller snarare Peter!) för inspirationen - den behövdes klockan 16.58 på Hemköp tidigare idag.
 
Fyllda paprikor
2 portioner
 
2 paprikor, valfri färg
quornfärs, ungefär 200 g
1,5-2 dl vatten, ungefär
tacokrydda, the more the merrier
1 gul lök
olivolja
två klickar crème fraiche paprika & chili
1 dl lagrad ost, riven
 
Sätt ugnen på 200°. Skär av toppen på paprikorna och ta bort kärnhusen. Ställ de topplösa paprikorna i en ugnsfast form och mjuka upp i ugnen under tiden som du gör fyllningen. Finhacka löken och stek i olivolja på svag värme. Tillsätt quorn och låt fräsa en liten stund. Häll på vatten, rör runt och vänta tills quornen har blivit lite mjuk. Häll på tacokrydda och smaka av tills du tycker det är lagom starkt. Ta ut paprikorna ur ugnen, fyll med quornfärsen. Klicka på lite crème fraiche, toppa med ost och gratinera till osten har fått fin yta vilket borde ta ungefär 15 minuter eller så. Servera med sallad och en bit (knäcke-) bröd.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Vad gott! Ska bjuda mina föräldrar på lunch på lördag och vet inte riktigt vad jag ska göra. Nu står det mellan dessa paprikor eller paprikasoppan. Bra att komma på sådana recept när paprikan är som dyrast...;)

2013-03-20 @ 09:22:46
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Johanna Karlsson

Fyllda paprikor är ju sååå gott, ser riktigt smarrigt ut! Vill du ha mer inspiration så har jag två recept på fyllda paprikor på min blogg, båda vegetariska (om man utesluter bacon i den ena) och lite annorlunda men sjukt goda. Kramis!

Svar: Ooooh, ska kolla in såklart! KRAMAR!
Charlotta Ljungblad

2013-03-20 @ 09:41:24
URL: http://ensmaksak.com
Postat av: Mårtenssons kök

Det är så tråkigt när inspirationen segar, vet inte om det kan ha med våren som kommit av sej eller nåt annat, men det känns som vi tröttnat lite på den tyngre och "grytigare" maten. Då är det extra svårt med matinspirationen, tycker vi.

Kramar

Svar: Ja, den senaste veckan har inspirationen verkligen varit på noll här. Så tråkigt när något man vanligtvis tycker är så kul blir mer av ett "måste"...
Charlotta Ljungblad

2013-03-20 @ 13:23:42
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Lotta i Två små kök

Inte pjåkigt. Inte pjåkigt alls! Jag har lite quornfärs i frysen som har blivit liggande efter en inställd middag med vegetarian som gäst. Precis allt är ju gott här så varför inte! Kan tänka mig att fylla tomater på samma sätt också...

Kramen!

Svar: Precis, man kan nog fylla det mesta! Och de blir säkert lika goda med nötfärs om man nu vill ha det istället. Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-03-20 @ 14:12:00
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Hanna

Tack för tipset! Av någon anledning glömmer jag alltid bort sådana här rätter...

Svar: Ja, jag med. Kommer ofta på dem dock när matlagningsinspirationen är på noll och man verkligen MÅSTE laga något!
Charlotta Ljungblad

2013-03-20 @ 14:51:04
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Karin - trattoria

Heja Peter haha! Han har sina stunder... :)

Svar: Hahaha, heja Peter!
Charlotta Ljungblad

2013-03-20 @ 20:13:45
URL: http://trattoria.nu
Postat av: Desiree

Alltid lika gott och fräscht. Jag brukar fylla med en röra gjord på röda linser. Men jag kan tänka mig att det även är gott att fylla med andra linser eller bönor om man vill.
Trevlig fredag.

Svar: Oh, gott! Röda linser passar ju helt klart till det mesta, tycker jag!
Charlotta Ljungblad

2013-03-22 @ 09:09:19
URL: http://livingitsweet.blogspot.com
Postat av: Junitjej

Åh,vad gott!

Svar: Verkligen!
Charlotta Ljungblad

2013-04-07 @ 20:29:13
URL: http://www.junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0