Portabellosvamp med fyllning

 
Till den här übergoda svampanrättningen skulle vi göra en sås vi smakade en gång för längesedan och allt gick så bra tils vi tillsatte rödvinsvinägern. Då började den smaka... apa. Nu vet vi vad dålig (och billig) rödvinsvinäger kan göra med goda såser. Nåväl, tur för oss att vi hade den här goda svampen - receptet hittade jag hos (surprise, surprise...) Russinet.
 
Portabello med fyllning
2 portioner
 
2 portabellosvampar
0,5 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 citron, skalet
salt, nymald svartpeppar
100 getost, krämig sådan

Sätt ugnen på 175°. Ta bort foten och gröp ur svampen. Finhacka svampfoten, finstrimla löken och riv vitlöken. Fräs i lite olja tillsammans med svampen. Blanda ner citronskal, smaka av med salt och peppar. Fördela i svamphattarna och toppa med en (stor) bit getost. Gratinera i mitten av ugnen tills de har en fin färg.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Katarina

Portabello är så gott och getost till ser ljuvligt ut!

2013-03-27 @ 09:43:15
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: A-L

Gott!!!!!!! :):)

2013-03-28 @ 09:37:45
Postat av: Plommonet

Nu börjar jag få en sån där irriterande lång lista med "maträtter att testa" I-G-E-N! Fast den här ser ju rent obscent god ut... har redan dregglat över den ett antal gånger inne hos Russinet. Fan och så är det ju påsk och skit i helgen. Jag har för lite tid att äta mat! :P

2013-03-28 @ 13:57:35
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Hanna

Dessa har jag också spanat in - älskar fylld svamp!!

2013-03-28 @ 18:44:51
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Sofia

Men hjälp, vad för rödvinsvinäger ska man köpa då??? Och ge oss gärna hela receptet på såsen tack :-)

Svar: Gah, jag vet inte! Vi köpte en från Zeta, men den tog helt över smaken och såsen blev d-ö-d-e-n. Kanske att man kan ha mycket mindre rödvinsvinäger än receptet säger? Lovar att lägga ut det asap! Hälsa Björnarna! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2013-03-28 @ 21:53:29
Postat av: Kim

Vad kul att det gillades! (får nog göra om dessa snart, nom nom)

Svar: Oh, de var galet goda! Jag är dålig på att använda mig av portobellosvamp, men med det här receptet blir det helt klart ändring på det. Sjukt gott med citronen och getosten, mmm.
Charlotta Ljungblad

2013-03-29 @ 11:56:34
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0