Sås med sambal

 
Vi har åter landat i Göteborg efter fina dagar i Malmö. I lördags kväll åt vi middag och drack vin hemma hos Gustaf och Tove och efter ett ö-råd lyckades vi enas om att laga sallad, vegetariska biffar och lite plock till det - bland annat den här enkla men ack så goda såsen med crème fraiche och sambal oelek Idén har jag snott rakt av från våra kompisar Karl och Marina som bjöd på (bland annat) den här när vi var där på middag förra veckan.
 
Sås med sambal oelek (sauce with sambal oelek)
Blanda crème fraiche (vi använde den feta, går säkert precis lika bra med den lättare varianten) med en stor klick sambal oelek, riven vitlök, salt och nymald svartpeppar. Låt såsen stå till sig i kylen innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Perfekt med lite tips på goda kalla såser att ha till en sallad eller grillat. Denna ska jag ta och prova att göra under veckan.
Kram!

Svar: Gör det! Hoppas allt är bra med dig!
Charlotta Ljungblad

2013-06-17 @ 09:53:45
URL: http://livingitsweet.blogspot.com
Postat av: Hanna

Jag brukar inte ha vitlök i min variant men det måste såklart testas! :)

Svar: Jag har vitlökt i typ ALLT, haha! Kanske borde prova utan egentligen. Det ska jag göra nästa gång!
Charlotta Ljungblad

2013-06-17 @ 18:36:08
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Mårtenssons Kök

Trevligt, trevligt med lättblandade kalla såser! Egentligen kan man säkert inte få tillräckligt många förslag på olika varianter, alla mottages tacksamt.

Kramar

Svar: Nej, sant så sant! Sådana recept kan man aldrig få för många av! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-06-17 @ 21:54:59
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Sara på Vardag.nu

Kalla såser får man aldrig för många av, som ovanstående talare redan bekräftat. Jag brukar använda turkisk yoghurt bättre, gillar den syran bättre. Gött!

Svar: Smart, det där ska jag prova nästa gång! Jag är en riktigt CF-galning men ibland kan jag faktiskt tycka att det blir lite väl mycket fetsmak på det hela.
Charlotta Ljungblad

2013-06-18 @ 16:52:48
URL: http://vardag.nu
Postat av: Moma

Jag är ingen sambalfantast, inte som det är i alla fall, när det kommer till chilipastor föredrar jag harisha, testa om ni inte redan gjort det.

Svar: Harisha har vi provat i maträtter, men jag ska helt klart prova det i sås!
Charlotta Ljungblad

2013-06-18 @ 17:41:26
URL: http://momaskitchen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0