Plockmatsmeckat



Tropikvarmen har bestamt sig for att stanna, och vi fortsatter i samma stil som innan - plockmat. Det ar kallt, enkelt och kraver ingen tid framfor spisen (naja, om vi bortser fran majsen som vi kokade). Perfekt. Capresehamburgarna som Adam gjorde var sa fina och goda i all sin enkelhet och det ar da nagot speciellt med den heliga treenigheten mozzarella, tomat och basilika.
 
 
De dar fikonen som Alex och Adam kopte med sig fran sin roadtrip till Hamptons - wow. Jag har i arlighetens namn aldrig fattan grejen med fikon, men efter den har religiosa fikonupplevelsen ar jag fralst. Alldeles sota och sa perfekta till den stinkigaste av alla stinkiga ostar vi kopt.
 

Min nya grej ar ra blomkal som jag dippar i ranchdressing. Den dar dressingen ater jag for ovrigt nastan med sked nar jag far chansen (har finns den ju pa menyn precis overallt!) men i Sverige har jag aldrig hittat nagon bra variant. Den har gangen ar det jag som packar vaskan full innan vi aker hem. Eller ber om ett bra recept.
 
 
Men alltsa, majsen har. Direktimporterad fran valfritt majsfalt en times bilfard utanfor stan. Jag har aldrig smakat sa krispig majs, nagonsin. Att ata majskolv ar for ovrigt en sadan sak som jag ofta glommer bort, trots att jag tycker att det ar sa otroligt gott. Den har majsen at vi precis som den var, utan vare sig salt eller smor. Majsbrodet sprang jag forbi pa Whole Foods och i en heat-of-the-moment rakade det slinka ner i var vagn. Hoppsan. Jag har ett helt gang majsbrodsrecept hemma som jag ska prova sa fort vi ar tillbaka i Sverige igen. Langtar redan.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Moma

Vad fint ni ser ut att ha det, majsen, du måste testa göra dem caribbean style, kokade i cocosmjölk!

2013-07-18 @ 12:51:39
URL: http://momaskitchen.wordpress.com
Postat av: Hanna

Underbart! Åh, ranchdressing - min favvo med. Här är den ofta bra om den serveras på restaurang och salladsbar, men tyvärr inte hittat någon bra i butik. Hittar du ett favoritmärke så tipsa gärna så jag kan leta rätt på den här med. Slurp!

Kram

Svar: Tusan, vi aker hem om nagra timmar och jag har glomt kopa mitt lilla lager. Gaaah! Jag maste leta upp ett bra recept!
Charlotta Ljungblad

2013-07-18 @ 18:08:14
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Plommonet

Ost, grönsaker, dressing och majs alltså? Det låter som något jag skulle kunna leva en hel sommar på utan problem! Jag tänker att krispigaste och finaste majsen här omkring måste man väl hitta på Bärby självplock? Fint med livstecken och att ni har det bra! :)

Svar: Oh, vi maste aka till Barby snart!!
Charlotta Ljungblad

2013-07-18 @ 22:57:01
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Megan

Ranch! Jag har faktiskt ett recept, tänkte göra lite nästa vecka. Och trots att jag slutat blogga så kan jag skiva det nånstans... Meddelar sen! Och majs! Jag gick på Smorgasburg på Brooklyn flea i Williamsburg, åt både fantatiskt majsbröd och majs! Det var en sjukrolig marknad om ni hinner det, fast du kanske redan varit någon gång. Verkar som ni har det fantastiskt!

Svar: Recept? Dela med dig!! Japp, marknaden har vi varit forbi men tyvarr var vi sa matta nar vi var dar sa vi at inget. Typiskt. Och sa orutinerat att ata innan =)
Charlotta Ljungblad

2013-07-18 @ 23:16:29
URL: http://inspirationsskafferiet.com
Postat av: Desiree

Älskar plockmat. Trevligt och mysigt. Majskolvar är så himla gott att lägga på grillen med blasten på och sedan ta av blasten då de är färgiggrillade och bara äta med lite smör eller lime. Gillade iden här med coctailtomaterna och mozarellakulorna. Ser jättesöta ut. Fikon tycker jag mycket om. Corn bread var länge sedan jag bakade men det gillar jag också mycket. Vilka fina bilder på staden och solnedgången här i inlägget nedan. Har förstått från andra vänner också att det är riktig värmebölja på östkusten i USA nu. Lite jobbigt när det är så där riktigt varmt och fuktigt men ni får ha det fortsatt bra och njuta av allt trots hög värme.
Kram!

2013-07-19 @ 09:22:44
Postat av: Emmy

Åh, så gott. Krispig majs låter ljuvligt. När det på resor finns möjlighet att köpa färskgrillade majkolvar längs vägen passar alltid Berra och jag på.
De där mini-/capreseburgarna måste jag göra! Jag köpte ju hem en ask minimozzarella.
Ha det fortsatt bra hörni!

Svar: Tack kompis! Vi aker hem om nagra timmar, vilket ska bli fint det med. Vi har ju trots allt en ziljon flyttlador att packa upp (huvudet I sandeeeeeeeen)
Charlotta Ljungblad

2013-07-20 @ 15:06:24
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Ann-Sofie

Å, allt låter och ser så läckert ut! Som vanligt. De där små pinnarna för plockmat i olika färger, sådana har jag aldrig sett men skulle gärna vilja ha. Om du ramlar över sådana i en butik nära dig kan du väl köpa en påse åt mig och ta med när ni kommer till åland i augusti. Så får du pengar då. Men bara om du hittar dem utan större besvär. Hälsa Calle och ha fortsatt trevligt over there!

Svar: Ann-Sofie! Jag har letat efter pinnarna men inte hittat =( Det enda de hade pa Whole Foods och Trader Joes var de vanliga, trakiga i tra. Buhu. Callen halsar, vi ses snart! Bokade biljetter i forrgar, hurra!
Charlotta Ljungblad

2013-07-20 @ 15:09:18
Postat av: Ann-Sofie

Hej! Skrev en kommentar igår men den verkar inte ha blivit publicerad, iaf kan inte jag se den. Skrev att allt ser så läckert ut som vanligt och att jag blev så förtjust i de färgade cocktailpinnarna att jag skulle vilja ha sådana. Så om du hittar dem i en butik nära dig får du gärna köpa en påse eller två åt mig och ta med när ni kommer till Åland i augusti. Då får du också pengar. De är säkert inte så dyra så jag hoppas du kan lägga ut så länge. Men gör dig inget större besvär!
Ha en fortsatt trevlig resa!

2013-07-21 @ 12:01:32
Postat av: Ann-Sofie

Hej igen! Synd men det var inte viktigt.
Välkomna till Åland sedan!

2013-07-24 @ 21:19:05
Postat av: Megan

Här kommer receptet!

Du behöver:
Filmjölk
Majonäs
Peppar
Vitlökspulver
Färska örter
Vinäger
Burk att skaka i

Jag brukar tänka att man har dubbelt så mycket filmjölk än mayo, lika många mayskedar örter (persilja, gräslök, mynta, basilika) som mayo och att vinäger är ett måste (vittvins eller risvins). Mängden vitlök och vinäger får man smaka sig fram till! Ibland kan lite salt vara viktigt, beroende på vad man ska ha såsen till.

Mer RANCH till folket!
Kram

Svar: WIHOOOO! TACK!!!!
Charlotta Ljungblad

2013-07-24 @ 21:50:02
URL: http://inspirationsskafferiet.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0