Rosépepparsås

 
När jag såg det här receptet hos Mårtenssons var det kärlek vid första ögonkastet. Rosépeppar är ju så himla fint i matlagning, så varför använder vi inte det mer ofta? Skärpning på den fronten. Lovar. På sedvanligt bloggmanér har jag ändrat lite i receptet, men länk till Mårtenssonarnas originalrecept hittar du några rader ner.
 
Biffar, valfri variant med rosépepparsås
Till 2+1 matlåda, ungefär
 
quornfärsbiffar
(för varianten med nötfärsbiffar, kollar här)
 
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
grönsaksbuljong (vi använder Renée Voltaires lantbuljong), några nypor
2 msk rosépeppar
1 msk soja, kinesisk
maizenaredning
 
Använd samma panna som du stekte biffarna i. Häll i vatten, tillsätt buljong och vispa. Slå i grädde, mjölk, senap, soja och krossad rosépeppar. Låt såsen puttra ett litet tag och red sedan av med maizena om du vill ha en lite tjockare konsistens.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pernilla

neej, rosépeppar går verkligen inte. rosmarin och rosépeppar, de kryddorna kommer verkligen inte överens med mig. undrar om jag kanske ska slänga dem med tanke på att jag inte använt dem på sisådär 3 år... fast då blir det ju obalans i kryddhyllan ;)

ha det så fint i helgen hörru!

Svar: Nähänej, det duger inte för Peepee! :=) Kan i och sig förstå dig, jag tyckte inte heller om rosépeppar när jag var yngre, men det har smugit sig på mig kan man säga. Men du, vad sägs om en träff i veckan? Eller nästa? Utan rosépeppar, jag lovar.

2012-09-27 @ 20:54:38
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Det är ju dessutom väldigt snyggt med rosépeppar. Såg det receptet och blev sugen!

Svar: Visst är det? Gör sig fint i matlagning!

2012-09-27 @ 22:40:49
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Rosépeppar är en mycket trevlig krydda, både i mat och även en del desserter. Jag brukar göra en egen pepparblandning av rosé-, grön-, vit- och svartpeppar, som jag sedan använder både i denna typen av sås och i kalla yoghurtsåser.
Ses senare idag! Kram.

Svar: Åååh, låter grymt gott! Sparar och kommer ihåg, såklart.

2012-09-28 @ 12:06:07
URL: http://remsansbistro.blogspot.se
Postat av: Megan

Alltså... nu tycker jag självklart att maten också ser fantastiskt god ut, men porslinet!!! Fina Sarjaton!

Svar: JAA! Visst är tallrikarna underbara?! Jag hade såklart stor ångest över om jag skulle köpa vita eller de med mönster, men till slut blev det med mönster. Älskar dom! :=)

2012-09-30 @ 22:33:25
URL: http://inspirationsskafferiet.com/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Köpte rosépeppar så det blir det till födelsedagsgrytan!:)

Svar: HURRA!

2012-10-01 @ 12:56:35
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0