Scones och clotted cream

 
Det var mycket som var bra med förra helgens matorgie i Ystad. Matlagningen, vinerna, de fina saltsjöbadianerna som höll koll på oss och såklart närheten till havet. Att vakna upp, öppna balkongdörren och se havet är inte riktigt samma sak som att vakna upp, öppna fönstret och höra spårvagnar. Nåväl.
 
Under kvällens matlagningsbonanza tog jag nästan inga kort allt, dels för att alla andra smällde av bilder som om det inte fanns en morgondag och dels för att jag lyckades lägga kameran lite överallt under kvällen. När jag väl skulle ta bilder fanns den inte till hands, helt enkelt. Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade scones med tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt). Jag, som aldrig har smakat clotted cream, blev eld och lågor. Herreminje, vad gott! Alldeles lent, och perfekt i kombination med scones och sylten. Tyvärr verkar clotted cream vara svårt att få tag på här så jag överväger att anlita Hanna som direktimportör. Återkommer i frågan.
 
Nu ska jag, mamma, pappa och Isbjörnen packa in oss i bilen och ta en tur till Kivik för att fika, titta på tavlan och ha det mysigt. Hej sålänge!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kim

Det var ju vansinnigt gott! "Så märkvärdigt kan det väl inte vara" har jag tänkt... Nu fick jag tänkt om. Om du hittar det i gbg-trakten - yla!

KUL att pirogerna blev så bra!

Svar: TACK för burken med clotted cream! Du är så himla braig!

2012-10-07 @ 14:57:51
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Alltså hälften av oss här hemma missade dom där godsakerna helg, men den andra halvan är lika såld som du är och sjunger krämens lov!

Svar: Jag fick en burk av Russinet idag, hurra!!!

2012-10-07 @ 19:03:09
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Ann-Louise

Ooo det har jag ätit en gång i London och det var sjukt gott. Frågan är vad det egentligen är för något?

Svar: Ja, det förklarade Hanna för mig men det ändå jag kommer ihåg är smörgräddeeeeHAAAALELUUULJAH. Ungefär. Och du, GRATTIS TILL BEBBEN!!!!

2012-10-07 @ 21:13:04
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Bella

Åh gott! Clotted cream kan man göra själv.. Så här till exempel: http://www.norrmejerier.se/recept/clotted-cream

Svar: Tack! :=)

2012-10-07 @ 21:49:03
Postat av: Lotta i Två små kök

Så snällt av Hanna och sååå gott! Jag skrev det i mitt inlägg att det där som "mellis" var precis vad vi behövde. Annars vet jag inte var jag hade slutat. Under bordet kanske :-)

Svar: Haha, håller med, det var MKT uppskattat som mellis! Och visst var det gott? Mmm. Ska gå till engelska butiken här och se om de har. Tror tyvärr jag är lite för lat för att göra det själv :=)

2012-10-08 @ 09:23:05
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Det där var sjukt gott, hurra för Hanna som hade med sig det och mammas hemgjorda sylt!

Svar: Jag håller med, hurra för henne!

2012-10-08 @ 23:48:30
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Mary - m.ade b.y m.ary

Mmmmmm.....mums! Jag älsakr scones. VI har traditionellt sconesfrulle varje söndag jag och mannen.. Så gott!! Kram från oss

Svar: Nähä?! Fy fabian vilken bra idé! Ska direkt införas hemma hos Hemert-Ljungbladarna. Kramar!

2012-10-09 @ 22:15:58
URL: http://madebymary.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0