Pasta puttanesca

 
Efter jobbet-innan träningsmatlagning måste hos oss gå snabbt och vara bra pepp innan ett pass på gymet. Den är rätten återkommer vi till over and over again, så bra är den. Receptet kommer från Markus Aujalay, min favoritkock. 4-evah.
 
Pasta puttanesca
2 portioner + matlåda

4 portioner pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (tunt skivade)
0,5 dl olivolka
2 dl vitt vin
2 burkar krossade tomater
2 msk kapris
1 dl svarta oliver
1 nypa socker
salt och nymald svartpeppar
1 kruka basilika (grovt skuren)
1 pkt mozarella (tärnad)

Stek lök och vitlök i olivolja utan att de får färg. Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt tomater, kapris och oliver och koka i 20 minuter. Smaka av med socker, salt och svarteppar, vänd ner basilika och tärnad mozarella och blanda med den nykokta pastan.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Katarina

Kan känna den ljuvliga doften ända hit :)

Svar: :=)

2012-10-16 @ 02:47:55
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Det är asagott! Aujalay är en favorit hos mig också. Gillar att han gärna använder grönsaker, och mycket av det! Enkelt, fräscht och gott.

Svar: Ja, gillar också det! Han är grym!

2012-10-16 @ 09:44:14
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Låter helt ok snabbmat!

Svar: So it is! Och en riktigt klassiker på italienska restauranger, i alla fall i Italien - åt en alldeles ljuvlig variant när vi var i Rom senast!

2012-10-16 @ 17:05:23
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Hanna

Nice! Såna rätter behövs helt klart!

Förresten, jag är ju i Götet 3-4 nov. Vad säg om några glas ute på lördagen? Hoppas hoppas att vi kan få till en träff. Kram

Svar: Jaa, hoppas jag med! Ska kolla upp kalendern pronto, återkommer! KRAM!

2012-10-16 @ 18:06:32
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Desiree

Ibland är något sådant här som är så enkelt det allra godaste. Massor med aptitretande färg också som lockar. Usch inte så kul att laga mat själv nu som jag måste göra men jag försöker ändå se till så att det blir av att jag får vettig middag och något att ta med mig i lunch lådan. Din blogg är en väldigt bra inspirationskälla. Dina fina foton gör att man blir väldigt sugen även om man lagar till bara sig själv.
Kram!

Svar: Nej, jag vet precis vad du menar. Inte alls lika kul att laga mat bara till sig själv, men det får gå ändå! Och snart ska du ju ner och hälsa på, hurra! KRAM!

2012-10-16 @ 19:27:59
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Kolhydrater, bra att bottna med innan träningspasset. Stjärna i kanten där:)

Svar: Haha, tackar och bockar för det :=) Hoppas att ni får en riktigt fin helg!

2012-10-16 @ 20:35:50
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Har inte gjort så mycket av Aujalay men förmodar att jag borde... känner doften ända till Småland! ;)

Svar: Tycker han har väldigt bra recept, enkla och bra till både vardag och fest. Herreminje, jag låter som en reklamannons :=)

2012-10-16 @ 20:47:29
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Kim

Jag är rätt så dåligt insatt i Aujalays matlagning, men ser det ut såhär så får jag nog läsa på lite. Gött!

Svar: Do it! Han har riktigt fina recept, måste jag säga. Kram! Hoppas vi ses snart!

2012-10-16 @ 21:08:50
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Moma

Slampns pasta är riktigt god!

Svar: Visst är den? Hon kan, den där slampan :=)

2012-10-17 @ 10:03:02
URL: http://momaskitchen.wordpress.com
Postat av: Malin´s Diner

Smidigt och gott, en bra slagdänga! Fick Marcus senaste kokbok i dagarna, mycket gott i den.

Ha en skön helg!
Kram Malin

Svar: Åh, coolt! Måste kolla in den. Hoppas ni får en fin helg!

2012-10-19 @ 07:54:01
URL: http://malinsdiner.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0