Det är inte värt det


Köpt själv. Gillat. Skrivit om.

För några dagar sedan fick jag ett mail från ett företag som ville att jag skulle anordna en tävling på min blogg. Vinsten var ett presentkort och motprestationen var en länk till företagets hemsida. Jag tackade nej men undrade samtidigt vad de hade tänkt att jag skulle få för det. Ökat besökarantal var svaret, för -citat- "för en bloggare handlar det mesta och viktigaste om att få upp besöksantalet för att ha möjlighet att sälja annonser på bloggen".

Well, inte för mig.

 

Jag bryr mig inte det minsta om läsarantal, statistik eller om att sälja annonser. Jag driver min blogg för att jag tycker att det är kul. Jag tycker dessutom att det är väldigt viktigt att ni som läser här vet att om jag skriver om något som jag gillar - då gillar jag verkligen det. Jag kommer aldrig att länka till ett företag eller skriva om en produkt för att de vill/kräver det.

 

Ibland framställs erbjudanden som att jag ska vara tacksam för att de hör av sig till just mig - ("du är en av få utvalda som får jobba med det här recepthäftet/produktlanseringen/tävlingen") och jag kan förstå att det låter lockande för vissa men ärligt, är det verkligenni företag/PR-byråer som gör mig en tjänst? Knappast.


Malmöhelg



Som alltid när vi är hos M & M i Malmö vill jag inte åka hem. Vi grillar, diskuterar livsviktiga saker och får lyxfrukost varje morgon. Life is good.

Quornfilé med rabarber



"VA! Är det rabarber i middagen?!" utbrast Calle när han kom hem från jobbet. Jag förstår honom, det känns faktiskt lite konstigt att blanda quornfilé och rabarber, men oj, vad gott det var. Tack till Pernilla som fixade kvällens middagsinspiration!

Quornfilé med rabarber
2 portioner

4 quornfiléer
3 dl rabarber i små bitar
3 dl matlagningsgrädde
0,5-1 msk honung
1 grönsaksbuljongtärning
0,5-1 msk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl finhackad gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg quornfiléerna i en ugnsfast form. Strö över salt & nymald svartpeppar. Lägg rabarbern i formen, blanda resten av ingredienserna förutom gräslöken och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Strö över gräslöken precis innan servering. Servera med ris, sallad och en god vinaigrette.

Biffar med lite av allt

Grrreat med grönsaker (ja, värsta bildtexten ever).

Veckan har startat med bästa vädret någonsin. Hurra! Vad jag har längtat efter solsken, varma sommarkvällar och luncher utomhus. Idag åt vi godaste grönsakbiffarna till middag - perfekta som tillbehör till nästan allt! Idag serverades de med raggmunkar och rårörda lingon.
 
Grönsaksbiffar
middag och lunchlåda
 
2-3 morötter
1 stor palsternacka
1 gul lök
1 broccoli
1 liten bit vitkål
2-3 ägg
2 msk potatismjöl
salt, nymald svartpeppar
en gnutta muskot
 
Riv morötter, palsternacka och lök (jag brukar riva ganska grovt) och lägg i en skål. Finhacka vitkålen och broccolin (jag använder bara buketterna) och blanda med resten av grönsakerna. Tillsätt ägg och potatismjöl, krydda med salt, nymald svartpeppar och muskot. Låt smeten dra en stund. Stek på medelvärme några minuter på varje sida.

Skåne i mitt hjärta

 
I vårt lilla sommarhus i Laröd hittar man de ljuvligaste äppelträden, de största rabarberstjälkarna och de första små vinbären. Är det inte vackert, så säg?

Sweet like chocolate

BFF.

Vi har det bra här nere i Skåne. Calle är populärast på plats och jag får nöja mig med att vara nummer två. Nu ska vi vänta in resten av familjen som kommer om några timmar. Hej sålänge!

Grön passion

Grön passion.

Det är mycket nu. Festplanering, vigselplanering, reseplanering, bordsplacering, skor, träning och jobb. Och ungefär åttatusen andra saker, såklart. Det ska bli skönt med långhelg! Vi åker snart ner mot Helsingborg för häng med min familj, sen bär det av mot Orust och Calles föräldrar. Trevlig långhelg!

PS. Säga vad man vill om Espresso House, men deras grön passion-thé är otroligt gott. Finns att köpa i en fin liten burk, dessutom! DS.

Mangobellini

Well, hello.

Ny vecka, nya tag, nya möjligheter. I vår lilla regniga matrepublik tycker jag vi kickstartar nedräkningen till långhelgen med en drink. Bellini är nämligen en av mina favoritdrinkar, antagligen eftersom den kombinerar två av de bästa sakerna i denna värld - persika (-juice) och champagne. I den här varianten har jag dock varit lite wild n crazy och använt mig av mangojuice istället för persika. Löjligt gott, även det. Prova! (Justdeja, receptet? Fyll upp 1/3 av glaset med mangojuice, resten champagne. Garnera med citronskiva.)

Lördag

Växer så det knakar.

Lördag, tråkigt väder och Göteborgsvarvet. Det är ungefär det som händer idag. Jag ska titta på från håll, heja på mina kompisar som springer och gå på After Run hos Johan ikväll. Trevlig helg!

Tacos with a twist



Jag har haft dille på hommous i flera år nu och ännu har jag inte tröttnat på denna fantastiska lilla röra. Jag har hommous till a-l-l-t. Soppa, pasta och nu sist - till tacos. Prova! Recept på hommous hittas här och här. Har ni förresten några andra konstiga saker i era tacos? Banan (jag röstar för!) kanske? Inlagd gurka? Rucolasallad? Berätta!


Sparrispremiär



Helgen har spenderats på landet hos Calles föräldrar. Vädret har varit fint (men kallt!) och jag har planterat sallad och tagit fram utemöblerna på trädäcket. Sommaren är med andra ord varmt välkommen när det passar. Vi har dessutom provat rödviner till bröllopsbonanzan och än så länge har vi bestämt oss för ett av tre viner. Sitter ni inne med tips på bästa vinet för upp till 100-lappen? Släng iväg en kommentar!



För många har det varit sparrispremiär, och idag var inte vi sämre. Bibbis special fixar man om man blandar vitvin och grädde (ungefär 1 dl av varje) och smular i en grönsaksbuljongtärning (Kung Markattas ekologiska, tveklöst bäst). Häll det på sparrisen på ett fat (bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen!) och hyvla över parmesan eller smula över getost. Garnera med pinjenötter. Gratinera i ugnen 10-12 minuter.


Kokosbollar



Ännu ett recept under kategorin beroendeframkallande. De här små bollarna har jag missbrukat allt sedan Johanna bjöd mig på ett gäng under en av våra träffar, och kokosfett som innan var en nyhet för mig har numera en ständig plats i skafferiet.

Johannas kokosbollar
många...

3 msk kokosolja (i någorlunda fast form)
7 msk mandelmjöl
4 msk riven kokos
1 dutt riven ingefära
1 citron, rivet skal + 1 msk citronsaft
0,5 msk honung
1 nypa salt

Rör ihop alla ingredienser och forma till små bollar. Lägg i små knäckformar om så önskas. Förvara kallt.


RSS 2.0