Pico de gallo



Att göra en riktigt god salsa när det inte finns tillgång till fina tomater är i det närmsta dödsdömt. De flesta tomater som finns i affärerna är bleka, tråkiga och smakar ingenting alls - förutom en sort. Romanticatomaterna. De är s-v-i-n-d-y-r-a men ack så goda, och nästan ett måste för att göra en bra salsa. Låt tomaterna ligga några dagar innan du gör salsan så blir den riktigt bra! (Pico de gallo är för övrigt en mexikansk nationalsalsa, om det nu finns sådana, och det fina namnet betyder tuppens näbb.)

Pico de gallo
ungefär 4 portioner

16 st väl mogna romanticatomater
1 liten gul lök
0,5 dl hackad koriander
1 röd chili (efter smak och tycke)
3 msk limejuice

Tärna tomater och gul lök, blanda med finhackad chili (lägg i lite, smaka av, lägg i lite till, smaka av osv), koriander och limejuice.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Nina

Med lime och koriander i så kan det ju inte slå fel. Oavsett bleka tomater eller andra små detaljer...

2012-03-29 @ 22:09:06
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Nina: Nä, precis! :=)

2012-03-30 @ 08:39:11
Postat av: Ann-Louise

Det sveper helt klart salsavindar över Gbg. Dem tomaterna känner jag inte till men ska hålla utkik. Finns på ICA Fokus kanske?

2012-03-30 @ 10:16:51
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Desiree

Detta är himla gott och fräscht. Helt klart värt att ibland köra med de dyrare men ack så mycket godare tomaterna. Trevlig helg. Tänker på er då vi är här och allt härligt ni har att se fram emot. NI kommer få en helt underbar resa är jag övertygad om.

Kram!

2012-03-30 @ 16:49:19
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Hanna

Mmmm, salsa!! Kul med lite trivia också :)



Trevlig helg till er!

2012-03-30 @ 16:57:09
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Pernilla

tuppens näbb, då borde man ju nästan ha det på påskbordet!



jag tror vi måste göra en inspirationsresa eller ta en inspirationsfika eller någonting snart så vi får tillbaka blogglusten!

2012-03-30 @ 18:43:20
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Absolut de godaste tomaterna man kan lägga vantarna på vid denna tiden på året! Men håll ut, Charlottan, snart är det fina tomattider igen:)

2012-03-30 @ 20:59:47
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: lilla kråkan

Tack för tomattipset! lika bra att betala extra för en god tomat så här års när de bleka smaklösa också är dyra.

2012-04-01 @ 22:24:52
URL: http://lillakrakansskafferi.blogspot.se/
Postat av: Plommonet

Mmmm, tomatsalsa... Jag fick det värsta tacocravinget jag har haft på länge och käkade tacotallrik tre måltider i rad. Även tillfället då jag för alltid och evigt sa "Adjö" till Santa Marias salsor - i alla fall tills de tar bort den "modifierade majsstärkelsen". När jag får tacosug nästa gång står den här salsan definitivt på menyn, SLÄNG ER I VÄGGEN SANTA MARIA!

2012-04-02 @ 10:39:55
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Ann-Louise: På Focus ska de def finnas, även på Maxi!



Desiree: Tack! Det är otroligt kul att följa er resa, speciellt eftersom vi ska dit inom en inte alltför avlägsen framtid.



Hanna: Hoppas att även du hade en fin helg!



Pernilla: Eh, ja. MYCKET bra idé.



Mårtenssons: Sant, kära ni! SNART är det tomattider igen! Och gissa om jag längtar...



Lilla Kråkan: Men precis, hellre en dyr och grymt god tomat än billig och smaklös.



Plommonet: Haha, prova den här då! Sjukt god. Om du vill ha en varm variant kan jag rekommendera Slemmans: http://lclfhp.wordpress.com/2012/03/29/hemgjord-tacosas/

2012-04-03 @ 10:13:03
Postat av: Moma

Jag tycker vi borde ha fler såna där roliga och fina namn på våra svenska maträtter! :-)

2012-04-03 @ 18:47:30
URL: http://momaskitchen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0