Aubergine, getost, karamelliserad lök



Inspirationen till den här finfina förrätten kommer från min kompis Emelie som smakade på originalet på en restaurang någonstans  i Edinburgh. Kombinationen aubergine, lök och en fin getost är en match made in food heaven. Jag lovar.

Aubergine med getost och karamelliserad rödlök
4 portioner

1-2 skivor aubergine per person
1 bit getost
1 stor rödlök
smör & olivolja
2 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
salt & nymald svartpeppar

Stek auberginen i smör i en stekpanna. Skiva rödlöken i tunna skivor och stek den mjuk och glansig i smör och olja i en stekpanna. Blanda i sockret och rör tills det löser upp sig. Häll i balsamvinäger. Lägg auberginen på en tallrik, lägg på en skopa rödlök och garnera med smulad getost. Strö över salt och peppar, servera direkt.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Katarina

Det här låter som en mycket god rätt! Jag sparar receptet, tack!

2012-01-19 @ 06:44:20
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Ann-Louise

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - du gör de BÄSTA förrätterna. Detta ska jag helt klart inleda fredagsmyset med! Till huvudrätt funderar jag på att ge mig på en risotto med krabba och räkor...

2012-01-19 @ 10:32:23
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Hanna

Ohhh, en förrätt heeeelt i min smak. Gud så gott!

2012-01-19 @ 11:47:55
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Katarina: Gör det, det är supergott!



Ann-Louise: Tack, nu växte mitt huvud fyra storlekar, haha!



Hanna: Den är GRYMT god!

2012-01-19 @ 20:59:10
Postat av: Emmy

Håller med Ann-Louise! Låter jättegott!

2012-01-19 @ 23:25:46
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Emmy: :=)

2012-01-20 @ 09:25:34
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: slemman

mumma!! längtar tills jag får äta denna rätt igen!

2012-01-24 @ 13:36:21
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Slemman: Nästa gång du kommer, så!

2012-01-25 @ 09:44:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0