Bountybollarna

 
Det här receptet kommer från Nina (även om man inte kan tro det eftersom det inte är parmesan i, hoho) och är så goda att man svimmar lite. Prova, ok? (VARNING: beroendeframkallande.)
 
Bountybollar
många...
 
2,5 dl fet kokosmjölk (jag använde extra creamy)
1 + 2 dl riven kokos
1 dl kokosfett med kokossmak
1 krm ekologiskt vaniljpulver
0,5 krm salt
1 msk honung
100 mörk choklad (minst 70%)
 
Blanda kokosmjölk, kokosfett. 1 dl kokosflingor, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 15 minuter på svag värme. Rör om lite då och då så kokflingorna inte bränner fast. Låt svalna en stund och tillsätt honungen. Rör ner 2 dl kokos till. Ställ i kylen tills den har stelnat ordentligt. Rulla till små bollar, lägg dem på ett fat med bakplåtspapper och kyl en halvtimme till. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, blanda i något matsked olja (så blir chokladen glansigare och enklare att rulla i!). Doppa kokosbollarna och lägg tillbaka på bakplåtspappret för avrinning. Låt dem stå i kylen tills de stelnat.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Dessa lät ju verkligen yummy.
Kram!

Svar: De är SÅ goda!

2012-08-20 @ 11:17:37
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Mums, det är så gott med bountybollar! Har gjort en egen variant som blev riktigt lyckad :)

Svar: Kul! Visst är det gott?! Nästan så att man svimmar lite!

2012-08-20 @ 14:49:50
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Sonja

Oh, lala! Vilka läckerbitar! :)

Svar: Läckerbitar it is! :=)

2012-08-20 @ 19:57:48
URL: http://www.motionwellness.blogspot.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Blir det sådana imorgon?!?!?!?!??! JA!!!

Svar: JA!!!!

2012-08-20 @ 21:03:33
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Nina

Jag kan verkligen rekommendera att man hyvlar lite parmesan över dem vid servering. Blir en fin brytning liksom ;-)

Hur som helst kom jag på att det var ytterligare några saker jag skulle skriva som jag glömt. För det första. Jag håller på och tränar E på att säga parmesan sedan du gjorde mig uppmärksam på att det saknas i hans ordförråd. Men i ärlighetens namn går det sådär. I övrigt pratar han på rätt bra faktiskt.

Och sedan det där med kolhydrater. Jag undviker dem också ganska mycket nu och det har visat sig ha sjukt bra effekt på min migrän som minskat DRASTISKT. Så jag är lite småfrälst där också.

Och för det sista. Jag ska hänga i Göteborg runt bokmässan och så. Ska vi inte ta och ses?

Svar: Hahahahahahahaha! Klart. Bounty och parmesan, why not?
HURRA! Klart vi ska ses! Jag är hemma på torsdagen, åker till Skåne fredag eftermiddag. När kan du?

2012-08-20 @ 21:04:13
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Megan

Haha, you had me at "extra creamy"... verkar helt fantastiskt gott.

Svar: Hahahaha. It is! (Btw, You had me at hello - älskar den filmen. Älskar.)

2012-08-20 @ 22:23:13
URL: http://inspirationsskafferiet.com/
Postat av: lisa

Dessa är så goda! Gjorde en nötcreme igår som dock kommer dela plats med dessa i framtiden ;)

http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/08/21/notcreme-en-nyttigare-variant/

Svar: Ooooh, nötcrème! Love it. Tack för receptet!

2012-08-21 @ 16:37:40
URL: http://lisasgodbitar.se
Postat av: Mamma Mat

Åh, så gott detta lät. Mums!

Svar: De är GRYMMA! Prova!

2012-08-22 @ 11:24:40
URL: http://www.mammamat.blogg.se
Postat av: Amy's piece of cake

VILL HA NU!

Svar: JAG MED! :=) Tyvärr är alla slut, hoho.

2012-08-24 @ 20:57:04
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Patrik

Undrar när man skall ta i kokosfettet?

Svar: Det ska man göra alldeles direkt! Redigerar i receptet direkt, tack för att du såg det!
Charlotta Ljungblad

2013-12-21 @ 21:24:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0