Blomkål polonaise

 
Jag älskar blomkål. Det gör tyvärr inte Calle så det är sällan det förekommer blomkålsrätter hemma hos oss. Men, jag antar att det är fair eftersom fisk och skaldjur icke är önskvärda i vår lägenhet. Som tur är brukar Calles mamma laga till blomkål när jag är på besök på Orust, och den här klassikern smakade jag på i somras. Otroligt gott!
 
Blomkål polonaise
4 portioner
 
600 g blomkål
salt
5 dl vatten
2 ägg
3 msk smör
2 msk ströbröd
1 dl hackad persilja
salt & nymald svartpeppar
 
Skär av blasten och skölj blomkålen. Dela i mindre bitar. Koka upp vattnet, salta och lägg i bitarna. Koka under lock i ungefär 10 minuter, godast är såklart när blomkålen är al dente. Hårdkoka äggen och hacka fint. Fräs smör i en kastrull, tillsätt ströbröd, hackat ägg och persilja. Rör om. Lägg upp blomkålen på ett fat och häll över äggröran. Strö över havssalt och nymald svartpeppar. Ät direkt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: sofie mumsfillibaba

Blomkål är inte poppis här heller men när syrran bjöd på blomkålscouscous (mixad rå blomkål) så skedade Johan i sig. Visste inte vad det var. Men tyckte det var gott. Konstigt!
Detta måste jag testa. Låter smarrigt!

Svar: Just det, såg det på din blogg. Låter spännande! Får se om jag kan lura i Calle det där, kanske :=)

2012-08-23 @ 21:06:22
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Det är som hemma hos oss då. Jag ääälskar blomkål. Den rätt låter så klart ljuvlig. Jag kan äta det här någon dag själv, så kan de andra äta raggmunkar hos svärmor :-)
Sofie, ungefär som när barnen fick tunt hyvlad kålrabbi och trodde att det var parmesan jag lagt upp. Det insåg de snart att det inte var iofs...

Svar: Hahaha! Hyvlad kålrabbi alltså? Låter spännande! Hade en dagmamme-kompis när jag var liten som åt levergryta i flera år, han trodde att det var något helt annat. Obetalbart när han fick reda på att det var lever. Vilken min.

2012-08-23 @ 22:02:46
URL: http://remsansbistro.blogspot.se
Postat av: Ann-Louise

Stekta hårdkokta ägg har jag aldrig testat och i synnerhet aldrig på blomkål. Must do!

Svar: Do it! Gillar du blomkål är det en riktig höjdare. Jag gör typ bara blomkålsstuvning hemma (eller äter den rå...) så det är kul att få prova något annat.

2012-08-24 @ 13:56:36
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Elin

Bokmärkt! Vi gillar ju både blomkål och ägg... oftast blir det cauliflower cheese så det här känns som ett mkt ok alternativ :)

Svar: Hurra! Det är ett perfekt tillbehör till vadmannuvill äta. Det finns ju dessutom massor med olika blomkålssorter i olika färger, blir väldigt fint när man serverar!

2012-08-25 @ 07:35:32
URL: http://www.ragazze.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0