För-nyår


Nyårsafton 2009.

Det finns nyår och så finns det för-nyår. Den senare skrevs in i kalendern för några veckor sedan när vi och våra åländska malmövänner bestämde oss för att nyår inte måste firas just den 31 december. På lördag ska det således firas in ett nytt år och det ska göras som det sig bör - med trerätters, spektakulär dukning och Calles tolkning av Ring, klocka ring. Och så lite champagne, nyårsquiz och finkläder på det.

Så till det viktigaste. Maten. Varje deltagare ansvarar för att ta med sig en amuse bouche till för-champagnen och gissa vem som behöver idéer? Just det. Jag. Det ska vara något väldigt litet, väldigt enkelt och väldigt lyxigt. Och gärna vegetariskt också... Hjälp!


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Nina

Å, så mysigt! Jag gillar verkligen det här med att fira saker när det passar och gärna flera gånger. Vi firar t.ex. alltid kompisjul helgen innan jul och det är så himla fint! Jag ska fundera på något enkelt och lyxigt lite. Och jag lovar, jag ska inte säga parmesanchips=)

2011-11-30 @ 01:43:06
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Desiree

Det här låter jättespännande mer en för-nyårsfest. Jag lovar att klura lite och återkomma med förslag.

Kram!

2011-11-30 @ 08:19:12
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Nina: Visst är det en genial idé? Låter väldigt mysigt med kompisjul, dessutom. Återkom med bra idé så får du evig ära och heder! :=)



Desiree: Gör det! Kram!

2011-11-30 @ 09:54:20
Postat av: Emma (torsk på lax)

Hej! Long time, är så dålig på att kommentera nu för tiden men jag följer dig alltid :-)

En sak som är väldigt gott är chokladbruschetta med flingsalt och olivolja. Skär bröd i tunna skivor, rosta i ugn eller brödrost, lägg en ruta choklad på varje bit bröd och låt smälta i ugnen (kanske 5 minuter - 175 grader) Drizzla över olivolja och stö över lite flingsalt. Gott nytt!

2011-11-30 @ 11:38:47
Postat av: Hanna

Vad kul! Nyår skulle jag med kunna fira flera ggr om året!



De här små rackarna är löjligt goda, plus enkla att göra och fina nog för nyår tycker jag. http://matarkivet.wordpress.com/2010/06/28/snittaroststanger-med-valnotter-och-honung/

2011-11-30 @ 11:41:57
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Ann-Louise

Vilken rolig idé! Jag ska klura på en bra liten mumsbit och återkommer snart...

2011-11-30 @ 13:02:59
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: carolina - med Lo:s syskon i magen.

Men vilken rolig idé =) Ser fram emot att se resultatet här =)

2011-11-30 @ 13:12:24
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Åh vad kul, håller med om att man inte måste fira högtidsdagar på det exakta datumet! När det passar alla är väl ofantligt mycket bättre? ;)

2011-11-30 @ 14:02:11
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Kim

Hmm jag kom att tänka på sådana här: http://www.tasteline.com/Recept/Endiveblad_med_adelost_och_valnotter



eller kanske blinier med (tång)kaviar, gräddfil och fint hackad lök?



Låter som en utmärkt idé med för-nyår!

2011-11-30 @ 21:05:15
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Moma

Hahaha, vad kul! Jag såg ostbakad potatis med gräddil, löjrom och hackad lök hos Arla idag som jag hade tänkt testa- det lät jättegott tycker jag!



http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=21783

2011-11-30 @ 21:15:41
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Pernilla

Gott Nytt För-Nyår!



och jag är fortfarande bedrövad över min miss i söndags ska du veta, det värker i julgodismagen!

2011-11-30 @ 21:36:42
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Nina

Hm, kanske mini-löjromstoasts?

2011-11-30 @ 21:39:48
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Ninas fantastiske man

Måste dock lägga mig i här, när Ninas dator ändå står öppen.



De allra godaste snittarna, om än något mer anspråkslösa än löj-rom, är Ninas smördegssnittar med tomat och basilika. Superenkla. Supergoda.



http://laktosfritt.wordpress.com/2010/04/16/smordegssnittar-med-tomat-och-basilika/

2011-12-01 @ 14:32:18
Postat av: Emmy

Jag fullkomligt älskar idén! Jag är inte så mycket för fasta traditioner av två anledningar. Dels har flera vänner och släktingar delat på sig-vem ska då bjudas in? Och så jobbar jag ju en del helgdagar. Att fira en annan dag (än den självklara) är en perfekt lösning. Och så blir det fler dagar att fira!

2011-12-01 @ 15:27:14
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Ann-Louise

Mitt bidrag blir helt enkelt lite japaninspirerade tilltugg som jag bjöd på till nyår för flera år sen. Linfrökex med edamamedip och rättikainlindade tempehbitar.



http://matderiven.blogspot.com/2008/01/med-inspiration-frn-japan.html



Gott nytt år!

2011-12-01 @ 20:38:54
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Emma: Kul att höra från dig! Tack för tipset!



Hanna: Mmm. Låter alldeles ljuvligt!



Carolina: Tack!



Alexandra: True that!



Kim: Blinier är spännande, det ska jag komma ihåg till den vanliga nyårsaftonen! Endivebladen med för den delen - håller på att lära mig att tycka om det :=)



Moma: Mmmm. Tack för receptet!



Pernilla: Gott för-nyår till dig med! :=)



Nina: Det är gott, en riktig klassiker! Minus löjrom för min del dock för jag äter inte fisk.



Ninas fantastiske man: Haha. Välkommen hit! Och tack för tipset :=) De låter faktiskt finfina!



Emmy: Precis! Ju fler dagar desto roligare! :=)



Ann-Louise: Tack för tipset, kära du!

2011-12-02 @ 08:51:01
URL: http://www.marepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0