Sparris med balsamvinäger & parmesan

Precis som många andra är jag helt galen i att plocka på mig receptfoldrar som jag hittar i affären. När jag och mamma handlade i fredags hittade jag en ny från Zeta - hurra! - och i den hittade jag ett helt gäng nya recept att prova.



Det här bland annat - stekt sparris med balsamvinäger och parmesan. Vi åt det till lunch, men jag skulle säga att det passar utmärkt även som förrätt eller tillbehör.

Sparris med balsamvinäger & parmesan
2-3 portioner

1 knippe grön sparris
olivolja att steka i
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
havssalt & nymald svartpeppar
hyvlad parmesanost

Bryt bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Stek på hög värme i lite olivolja i några minuter tills sparrisen har fått färg. Krydda med salt och peppar. Blanda olivolja och balsamvinäger. Lägg sparrisen på ett fat, ringla över dressingen och hyvla över parmesanost.

Trackback
RSS 2.0