Blodapelsinsorbet

Igår hade jag och mina partners in crime (Johan, Magnus och Calle) torsdagsmiddag. Vi gjorde egen pasta och till efterrätt blev det något alldeles, alldeles ljuvligt - blodapelsinsorbet.



Det var Fröken Dill som fick in mig på sorbetspåret, och såhär i efterhand kan jag inte alls förstå varför vi inte har provat att göra sorbet innan. Oj. Vad. Gott. Det. Var. Receptet kommer från Allt om mat.

Blodapelsinsorbet
4 portioner

5 dl färskpressad blodapelsinsaft
2 dl strösocker
1,5 dl vatten
0,5 st gelatinblad

Koka socker och vatten till en lag och låt kallna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i några minuter och värm sedan upp lite av sockerlagen. Ta upp gelatinbladet och smält i lagen. Tillsätt resten av sockerlagen och blodapelsinsaften. Frys blandningen i glassmaskinen i ungefär 30 minuter och lägg sedan i frysen tills den har stelnat ordentligt.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ruth

I must try this! Thanks for posting it! Forgive the English, my writing på svenska isn't as good as my reading!!

Postat av: Desiree

Wow vilken läcker färg! Ser himla smarrigt och spännande ut. Trevlig helg.

Kram!

2011-03-25 @ 12:03:42
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: charlotta I matrepubliken

ruth: do it! it's super good. välkommen hit, förresten!



desiree: visst har den en grym färg? alldeles orange! trevlig helg till dig med!

2011-03-25 @ 12:45:00
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Martina

Sorbet med blodapelsin låter riktigt gott! Trevlig helg!

2011-03-25 @ 13:37:07
URL: http://www.matochodla.blogspot.com
Postat av: Moma

Mums, vad gott, jag älskar blodapelsin! Jag har aldrig gjort sorbet, kanske det är dags nu? Är gelatinet i stället för äggvita måtro?

Trevlig helg!

2011-03-25 @ 17:37:12
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Emmy

Åh hå hå, så gott. Färgen är ju dessutom underbar. Testalistan bara växer... Trevlig helg!

2011-03-25 @ 17:37:39
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Men hallå, hur gott låter inte detta? Must try!



Trevlig helg på er!

2011-03-25 @ 20:20:15
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så gott, har ännu inte testat sorbet i glassmaskinen, måste verkligen göra det

2011-03-25 @ 21:30:13
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Helena mitt i smeten

Underbart! Och vilken läcker färg!

2011-03-25 @ 23:46:16
URL: http://www.helenasmat.blogspot.com
Postat av: charlotta

martina: gör det! trevlig helg till dig med.



moma: det kan det kanske vara? jag tror faktiskt att man skulle kunna köra utan också.



emmy: håller med, färgen är verkligen grym! trevlig helg på dig med!



mårtenssons: yes, you must! :=)



linda: gör det! det är otroligt enkelt.



helena: färgen är grym!

2011-03-26 @ 09:28:24
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Hanna

Sen kommentar pga att datorn på jobbet inte kommer överens med din sida, suck. Sorbeten låter riktigt jädra god!

2011-03-26 @ 17:20:07
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Christer

Makalöst vacker färg och säkert lika makalöst god. Ett tips. Florida Grapefrukt bjuder in svenska matbloggare att bidra med grapefruktrecept. Jag tänkte vara med men om du ställer upp är det ju ingen idé :)

2011-03-26 @ 18:36:47
URL: http://blogg.erngren.com
Postat av: charlotta I matrepubliken

hana: det var den! och dumma dator!



christer: nämen tack snälla! klart du ska vara med, jag behöver också lite grapefruktinspiration :=)

2011-03-27 @ 10:11:01
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Anna B

Wow så fin, blev dödssugen på sorbet trots att jag trodde jag frös nyss. :)

2011-03-27 @ 13:14:05
URL: http://www.skafferiet.taffel.se
Postat av: Fröken Dill

Kul! snyggt!!!

De flesta apelsinerna i mitt nät var inte alls röda, så min sorbet blev god men fick inte det rätta utseendet för att fotas. Trist, men så kan det vara så här i slutet av blodapelsinsäsongen.

Hälsar fröken Dill

2011-03-29 @ 07:45:58
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: charlotta I matrepubliken

anna: färgen blev verkligen över förväntan. vi använde väldigt mogna blodapelsiner, det kan ha varit det!



fröken dill: vad synd! hoppas att den smakade gott ändå.

2011-03-30 @ 08:37:44
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Carl

Jag hade tänkt att stänga citrussäsongen efter denna helg, men blodapelsinsorbet ser ju magiskt ut....så nu vet jag inte hur jag ska göra....

2011-04-04 @ 13:59:03
URL: http://www.stiligmat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0