Rucola, bresaola och fikon

Eftersom jag och Callen var på brunch med våra grannar innan idag (mer om det senare) blev det sallad till middag. Alldeles perfekt, eftersom vi efter brunchen och innan middagen var en sväng på Lejonet & Björnen och åt glass tills vi var alldeles fyrkantiga.



Salladen åt vi med en enkel foccacia som jag bakade tidigare idag.

Rucola, bresaola & fikon
2 portioner

1 paket rucolasallad
några skivor serranoskinka/bresaola (eller båda)
1 paket mozarella
några soltorkade tomater
2 fikon
balsamicokräm
salt & nymald svartpeppar
några salviablad

Arrangera salladen lite sådär snyggt på ett fat. Tärna mozarella, skär fikonen i klyftor, skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och lägg allt på salladsbädden. Lägg på skinkan/bresaolan (eller ingen...), strö över salt och peppar och ringla över balsamicokräm. 


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Maria

Snyggt och gott ser det ut att vara. Såg ett väldigt liknande recept i Den Nakna Kocken, ett gammalt avsnitt som gick i repris nyss :)

2010-05-10 @ 14:10:32
URL: http://matporr.wordpress.com
Postat av: ADRIAN

GÖTT!

2010-05-11 @ 16:39:35
URL: http://nä.
Postat av: Tina

Så enkelt och så gott!

2010-05-13 @ 13:49:15
URL: http://tinafallgren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0