Rabarbermuffins

Igår stod jag helt plötsligt med massor av rabarber hemma - tack grannar och svägerska för det. Vilken lycka!



Efter middagen och innan Jaws slängde jag och Calle ihop några rabarbermuffins som blev übergoda - syrliga och muffins-söta på samma gång. Perfekt kombination!

Rabarbermuffins
12 stycken

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,5 dl rabarber (delad i mindre bitar)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smör, häll i mjölk och blanda det med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, och salt och vänd ner det i smeten. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till hälften. Lägg i rabarberbitar och toppa med smet. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Birgitta Regander

Mina rabarber är inte så stora än:(

Älskar allt med rabarber och gjorde en väldigt god sylt förra sommaren, så jag hoppas mina växer till sig så jag kan koka ny!

Din marinerade mozzarella ser väldans god ut!

Ha det bra!

KRAM

Birran

Postat av: Daniella - BakeCake

Vilka underbart fina! En sån där skulle inte sitta helt del just nu! :)

2010-05-24 @ 16:24:00
URL: http://bakecake.blogg.se/
Postat av: Fridas kök

2010-05-26 @ 17:34:55
Postat av: Fridas kök

Åh, så gott! Rabarbermuffins är en av mina favoriter. :-)

2010-05-26 @ 17:35:47
URL: http://fridaskok.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0